Liity jäseneksi

Indians kärjessä puhtaalla pelillä hallisarjassa

Hallitseva lippupallon Suomen Mestari Indians naiset jatkaa voittokulkuaan myös ensimmäistä kertaa järjestettävässä Halli-SM sarjassa. 2017 Suomen Mestaruus tuli puhtaalla pelillä ja sama tahti on jatkunut syksyllä Helsingistä startanneesta ensimmäisestä Halli-GP:stä lähtien.

Vaikka viimekauden loppuotteluvastustaja Oulun Northern Lights ei vielä ole osallistunut Halli sarjan turnauksiin, on Indians joutunut laittamaan kaikki peliin uusia vastustajia vastaan. Kouvolan turnauksessa marraskuun lopullla Helsinki Roosters intoutui jo kahden maalin johtoon ennenkuin Indians innostui pelaamaan aamun avauspelissä.

Toinen Helsinkiläisjoukkue Wolverines oli Kouvolan turnauksen loppuotteluvastustaja. Tuossa loppuottelussa Helsinkiläiset onnistuivat ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi siirtymään 0-7 johtoon, mutta Indians kuittasi pisteet kahdella seuraavalla drivellaan eikä sen jälkeen luopunut johtopaikasta vieden loppuottelun nimiinsä selvästi 43-27. Indiansin hyökkäys on ollut kova viime vuodet. Jaana Kekki on noussut pelinrakentaja Carola Lindholmin ykköskohteeksi, ja johtaakin pistepörssiä 80:llä pisteellä, joista 12 on TD:tä. Vaikka Emilia Kemppi on puuttunut kesän jälkeen hyökkäysvahvuudesta, nousee uusia nimiä Indiansin hyökkäykseen. Tia Haataja on pistepörssin kakkonen yhdellätoista TeeDeellä.

Indiansin riveissä pelaa myös Lea Kaszas joka on tuttu kauden 2016 Vaahteraliigan jaardi kuningattarena Turusta. Kaszas kerkisi maalialueelle Kouvolan turnauksessa kuusi kertaa ja on pistepörssin nelosena, edellään Roostersin Kouvolassa lippupallon Suomen Mestaruuden 2014 voittanut Jenni Linden.

Satu Suninen on ollut alkukauden mukana lähinnä ”henkisenä” vaihtopelaajana kuntouttaen keväällä 2017 tapahtunutta polvivammaa. Indiansin centteriksi on palannut Tiina Kekki, jonka pitkät aloitussyötöt ovat olleet tärkeä osa Indians hyökkäystä blitzaavia joukkueita vastaan.

Kun hyökkäys toimii, tarvitaan myös hyvä puolustus. Vain kolme TeeDeetä keskimäärin pelissä päästänyt Indians puolustus luo hyökkäykselle hyvät lähtökohdat tehdä pisteitä. Ja tekeehän puolustuskin pisteitä, sillä niin Marjaana Turunen kuin Carola Lindholmkin ovat puolustuksen tukipilareita, on syötönkatkoja palauttaneet maaliin myös Jaana Kekki ja Lea Kaszas.

Indiansin blitzaaja vaihtui kesän jälkeen, kun Heli Konttori joutui jättämään ainakin syyskauden väliin työkiireiden takia. Niinpä tilalle on noussut Taru Kymäläinen, jonka ensimmäinen turnaus Kouvolassa oli varsin menestyksekäs. Indiansin reservistä löytyy vielä pelaajia jotka eivät ole päässeet tällä kaudelle turnauksiin mukaan. Puolustuksen nopea Eveliina Nisula sekä lahjakas juniori Julia Seppänen saanevat tulikasteensa tällä kaudella Mikkelin turnauksessa.

Kevätkaudella on kalenterissa ainakin kolme turnausta: 28.1. Mikkelissä, 24.2. Haminassa ja maaliskuussa lopputurnaus. Lisäksi Indians leirissä pohditaan yhden flag turnauksen järjestämistä, mutta tästä ei ole tehty vielä hakemusta.

Lue myös

Spring Bowl 2023

Kouvola Indians järjestää lauantaina 13.5. Lippupalloturnauksen Sarkolan kentällä klo 11:00 – 16:00. Mukaan mahtuu neljä naisten ja neljä miesten joukkuetta. Osallistuminen ei edellytä lajiliittojen pelaajalisenssiä.

Indians tarjoaa korkeakouluopiskelijoille ilmaisen lajikokeilun!!!

Korkeakouluopiskelija. Kokeile lippupalloa ilmaiseksi Lokakuun loppuun saakka! Tulemme esittäytymään Kouvolan Kampukselle tiistaina 13.9. Klo 10:30-12:30, jolloin luvassa on tarjous sekä Indiansilta että myös yhteistyökuntosaliltamme. Pienimuotoisessa