Liity jäseneksi

Name of the Game – Flag Football 

Kouvola Indians ry on saanut Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä valtionavustuksen kaksivuotiseen hankkeeseen ajalle 1.5.2022-30.4.2024. Seurassa hankkeella keskitytään lippupallon harrastajamäärien kasvattamiseen.

Emma Lekander lippupalloturnauksessa Hollannissa keväällä 2022

Tuen ensisijainen käyttötarkoitus

Tuen tarkoitus on uuden toiminnan lisääminen. Hankkeen pääteemat ovat

1. Lasten ja nuorten harrastajamäärien ja –ryhmien lisääminen seurassa
2. Liikunnan monipuolisen harrastamisen mahdollistaminen
3. Yhdenvertaisten, tasa-arvoisten ja saavutettavien liikunnan harrastusmahdollisuuksien edistäminen
4. Liikunnasta luopumisen eli drop outin ehkäiseminen pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina
5. Lasten ja nuorten äänen kuulumisen lisääminen seuratoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä
6. Koko perheen liikkumisen edistäminen (perheliikunta)

”Hankkeen tavoitteena on järjestää uudenlaista toimintaa ja sen avulla toisaalta saada seuraan uusia harrastajia, toisaalta pitää nykyiset harrastajat seurassa eli ehkäistä harrastuksen lopettamista. Uusi toiminta tarkoittaa käytännössä perheryhmiä, joissa lapset ja vanhemmat harrastavat yhdessä.”

Perhetoimintaa järjestetään alle kouluikäisistä yläkouluikäisiin.

Perheryhmissä lapset ja aikuiset voivat liikkua yhdessä lippupallon parissa. Lajina lippupallo mahdollistaa kaikenikäisten harrastamisen, sillä monipuolisessa lajissa jokaiselle löytyy sopiva rooli, kaikenikäisillä on jokin vahvuus. Suuret ikäerot eivät siis ole este ryhmän toiminnalle. Lippupallo on hyvä perheliikuntalaji, ja perheiden houkutteleminen mukaan voi olla hyvä tapa lisätä jäsenmääriä, sillä yhden perheenjäsenen kiinnostuessa toiminnasta mukaan voi samalla liittyä monta muutakin. ”

Tavoitteet

Hankkeen ensimmäiselle vuodelle on seuraavat tavoitteet:
– Perustetaan uudet perheliikuntaryhmät, joihin saadaan vähintään 15 lapsi-vanhempi-osallistujaparia
– Uusien ryhmien kausimaksu on enintään 20 €/kk/lapsi-vanhempi-pari (koskee myös jo mukana olevia lapsia ja perheitä)
– Uusissa ryhmissä olevat lapset kokevat, että heidän mielipiteillään on vaikutusta ryhmien toimintaan (mitataan palautekyselyn perusteella)

Emma Lekander keväällä 2022 Hollannin turnauksessa

Lue myös

Spring Bowl 2023

Kouvola Indians järjestää lauantaina 13.5. Lippupalloturnauksen Sarkolan kentällä klo 11:00 – 16:00. Mukaan mahtuu neljä naisten ja neljä miesten joukkuetta. Osallistuminen ei edellytä lajiliittojen pelaajalisenssiä.

Indians tarjoaa korkeakouluopiskelijoille ilmaisen lajikokeilun!!!

Korkeakouluopiskelija. Kokeile lippupalloa ilmaiseksi Lokakuun loppuun saakka! Tulemme esittäytymään Kouvolan Kampukselle tiistaina 13.9. Klo 10:30-12:30, jolloin luvassa on tarjous sekä Indiansilta että myös yhteistyökuntosaliltamme. Pienimuotoisessa