Liity jäseneksi

Lippupallon Suomen mestaruus Kouvolaan!

Naisten lippupallon SM-sarjan finaaliturnaus pelattiin Kouvolassa 28.9.

Lippupallon naisten Suomen mestaruus ratkaistiin Kouvolassa Kuusankosken Stadionilla. Alkusarjan perusteella joukkueet oli jaettu kahteen alkulohkoon sijoitusten perusteella.

A-lohkossa runkosarjan voittaja Kouvola Indians kohtasi ensin Raisio Oakladiesin ja vei kohtaamisen puhtaasti 46-0. Lohkon toisessa ottelussa kohtasivat Oakladies ja GS Demons. Demons voitti Oakladyt 25-0. Lohkon ykkössija ratkaistiin Indiansin ja Demonsin kesken, Oulussa Indians oli parempi niukasti lukemin 0-6.

Indians ratkaisi lohkovoiton käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla. Vahvan puolustuspelin ansiosta Indians pääsi syötönkatkoista aloittamaan hyökkäysvuorot hyvistä kenttäasemista ja johti ottelua puoliajalla 18-0 Marjaana Turusen ja Emilia Kempin kahdella maalilla. Toisen puoliajan alkuun Indians maalasi vielä kahdesti Essi Söderholmin ja Emilia Kempin kirmaistessa maalialueelle. Ottelun lopulla Demons kavensi lopputulokseksi 30-13 Tiina Suviojan ja Mari Salosen maaleilla sekä Petra Elorannan lisäpisteellä.

B-lohkossa paremmuus ratkaistiin Oulu Norhern Lightsin, Jyväskylä Jaguarsin sekä Turku Trojansin kesken. Avausottelussa Oulu voitti Jyväskylän 26-8. Turun ja Jyväskylän kohtaamisen voitti Turku lukemin 26-12. Finaalipaikka ratkaistiin Oulun ja Turun välillä jonka Northern Lights vei näytöstyyliin lukemin 32-0. Pisteiden tekijöinä Eeva Nyberg 14, Jaana Lukkarila, Hilla Saaranen ja Satu Löppönen kukin 6 pistettä.

Sijoitusottelussa Oakladies kohtasi Jaguarsit. Erittäin jännässä pelissä Oakladies oli lopulta parempi 13-12 ja sijoittautui sarjassa näin viidenneksi. Pronssiottelussa Helsinki sai vastaan Turun. Lopputulos 26-14 Demonsille ja pronssiset lätkät kaulaan.

Loppuottelu pysyi vähämaalisena. Puoliajalla Indians johti niukasti 8-6 Essi Söderholmin maalilla ja Emilia Kempin lisäpisteillä. Oulun pisteet merkkasi itselleen Jaana Lukkarila. Toisella puoliajalla Indians onnistui nollaamaan Oulun hyökkäyksen ja tekemään yhden maalin josta vastasi Emilia Kemppi, samoin kaksi lisäpistettä Kempille. Indians siis mestariksi lukemin 16-6 (8-6).

Lue myös

Spring Bowl 2023

Kouvola Indians järjestää lauantaina 13.5. Lippupalloturnauksen Sarkolan kentällä klo 11:00 – 16:00. Mukaan mahtuu neljä naisten ja neljä miesten joukkuetta. Osallistuminen ei edellytä lajiliittojen pelaajalisenssiä.

Indians tarjoaa korkeakouluopiskelijoille ilmaisen lajikokeilun!!!

Korkeakouluopiskelija. Kokeile lippupalloa ilmaiseksi Lokakuun loppuun saakka! Tulemme esittäytymään Kouvolan Kampukselle tiistaina 13.9. Klo 10:30-12:30, jolloin luvassa on tarjous sekä Indiansilta että myös yhteistyökuntosaliltamme. Pienimuotoisessa