Flag Football, Flag, Flägi, Lippupallo, Lippis. Mistä on kyse?

Flag Football eli Lippupallo monipuolinen urheilulaji, joka sisältää taktisia kuvioita ilman fyysistä kontaktia. Se on ruohokenttien shakkia ja vauhdikasta joukkuepeliä. Flagi tarjoaa sekä fyysisiä että älyllisiä haasteita niin kasvaville lapsille ja nuorille kuin aikuisille, tytöille ja pojille, naisille ja miehille. Flagiä (5vs5) on pelattu Suomessa kohta 20:tä vuotta. Indians naiset ovat niittäneet menestystä flagistä, Suomen Mestaruuksia on neljä vuosilta 2013, 2014, 2016 ja 2017, SM-hopeaa kolme vuosilta 2015, 2018 ja 2019.

Flagi on joukkuepeli, jossa jokaisen yksilön panos omalla osa-alueellaan muodostaa kokonaisuuden. Laji vaatii pelaajilta nopeutta ja hyvää pallonkäsittelytaitoja. Jokaiselle löytyy sopiva rooli ja taatusti paljon peliaikaa, vaihtopenkillä ei kesällä tarvitse aikaa viettää!!! Huom! meillä kaikki pelaa, annamme tästä takuun, pelikentälle pääsee niin vasta-alkaja kuin kokenut konkarikin.

Flagin parissa harjoitellaan todella monipuolisesti. Suomessa pelataan kahdesta mestaruudesta: Halli-SM (Lokakuu-Maaliskuu) ja Suomen Mestaruudesta (Huhtikuu-Syyskuu). Varsinaista erillistä talvi- tai kesäharjoittelujaksoa ei siis ole, vaan lajitaitoja, nopeutta, ketteryyttä ja voimaa kehitetään pelikauden yhteydessä.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan flagin harrastamisen, tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon alkuun pääsemiseksi. Mikäli haluat keskustella harrastuksesta, älä epäröi soittaa valmentajille tai joukkueenjohtajille. He mielellään opastavat sinut alkuun ja toivottavat kaikki uudet pelaajat tervetulleiksi seuraan.

Joukkueet

Joukkueesi määräytyy ikäsi ja taitotasosi tai tavoitteellisuuden perusteella. Esimerkiksi U16 tarkoittaa, että sarjassa on pelaajia jotka ovat iältään 13-16 vuotiaita. Pelaaja pelaa ikäluokassaan sen vuoden loppuun asti, milloin hän täyttää 16 vuotta. Vastaavasti U13 sarjassa vanhimmat pelaajat ovat 13-vuotiaita. Tytöt pelaavat poikien kanssa samassa sarjassa.

Aikuisissa voit valita joko kilpasarjan jossa tavoitteena on Suomen Mestaruus tai KuntoFlagin, jossa keskitytään mukavaan yhdessä oloon ja pelailuun ilman pelillisiä tavoitteta.

Harjoitukset

Tarkista harjoitusajat flagin sivuilta. Harjoitusajoista sekä flagin aloittamisesta saat tietoa sähköpostitse osoitteesta flag@kouvolaindians.com tai puhelimitse/txt/whatsapp: 050 35 22 898. Indians järjestää harjoituksia ja toimintaa kaikille ikäluokille: U13, U16, Naiset, Miehet ja kuntoilu ryhmä.

Kustannukset

Flagin harrastajan kustannukset muodostuvat jäsenmaksusta, kausimaksusta, liiton pelaajalisenssistä, vakuutuksesta sekä varusteista.

Kouvola Indians ry jäsenmaksu kaikille pelaajille iästä ja sarjatasosta riippumatta on 60 euroa vuodessa pelikaudella 2019. Jäsenmaksulla katetaan mm. kotisivujen ylläpito, toimisto- ja varastotilojen vuokra, myClub jäsenpalvelu jne. Pelkästään KuntoFlagiä pelaavat liittyvät seuran kannatusjäseniksi, halutessaan he voivat maksaa varsinaisen jäsenmaksun.
Liittymislomake löytyy jäsenpalveluista seura-sivulta, josta löytyy mm. seuran säännöt, kuinka liittyä jäseneksi, maksu- ja sosiaalisen median säännöt.

Jäsenmaksun lisäksi peritään kausimaksu. Kausimaksulla kustannetaan joukkueen kulut, jotka syntyvät sen osallistumisesta sarjaan mm. sarjamaksut, tuomarit, matkat vieraspeleihin, peliasut, huoltotarvikkeet jne. 

Talvikauden flagin kausimaksut ovat seuraavat (toimintakausi lokakuu-maaliskuu):

  • U13 250 euroa
  • U16 250 euroa
  • Naiset ja miehet 250 euroa
  • KuntoFlag 40 euroa + hallimaksu

Kesäkauden flagin kausimaksut ovat seuraavat (toimintakausi huhtikuu-syyskuu):

  • U13 100 euroa
  • U16 1000 euroa
  • Naiset ja miehet 150 euroa
  • KuntoFlag 40 euroa

Kouvola Indians ei vakuuta pelaajiaan. Kilpasarjojen pelaajalla tulee olla vakuutus, joka kattaa flagin. Sen voi joko hankkia itse tai liittää pelaajalisenssiin, jolloin vakuutus on Pohjolassa.

Flagissä ei tarvita suojavarusteita. Ainoa varuste liikuntavarustuksen lisäksi on lippuvyö, josta lipun irroittaminen katkaisee pallonkantajan liikkeen. Lisäksi tarvitaan hammassuojat jotka ovat Suomen sarjoissa pakolliset. Lippuvyön voi ostaa seuralta hintaan 8,50€.

Ilmaiset kokeilukuukaudet

Marraskuu ja huhtikuu ovat seurassamme ilmaisia kokeilukuukausia flagissä. Silloin pääset kokeilemaan ohjattua harjoittelua ryhmissämme ja teet päätöksen onko flagi sopiva harrastus juuri sinulle.

Näin aloitat

Katso ylempää, mikä joukkue on sinun ikäisellesi tarkoitettu ja ota yhteyttä joukkueen valmentajaan tai joukkueenjohtajaan joko puhelimitse tai sähköpostilla ja kerro olevasi kiinnostunut tulemaan mukaan pelaamaan flagiä. Paras aika aloittaa on marraskuu ja huhtikuu, mutta mukaan pääsee jopa kauden aikana. Kaikki on kiinni omasta itsestäsi.

Olenko liian vanha aloittamaan flagin?

Moni laji on sellainen, jota huipulle päästäkseen tai edes päästäkseen harrastustoimintaan mukaan, on oltava aloitettu harrastaminen heti kävelemään oppimisen jälkeen. Flagi ­ ei Suomessa ­kuulu näihin lajeihin. Meillä leivotaan pelaajia lapsista, nuorista ja aikuisista riippumatta lajitaustasta tai jos urheilukärpänen puraisee vasta myöhemmässä vaiheessa tai ei harrastustaustaa lapsena tai nuorena ole ollut. Loppu on sitten vain itsestäsi kiinni.

Harjoituspaikat: