Uutinen

Indiansille Halli-SM hopeaa

19.03.2019 23:55:43

Flagin Halli-SM sarjan välierät ja finaali tarjosivat hyvää viihdettä ja urheilun draamaa kun runkosarjan ykkönen Helsinki Wolverines, kakkonen Mikkeli Bouncers ja nelonenJaana Kekki #22, Sonja Kirmanen #50 ja Tiia Haataja #6 aloitusmuodostelmassa Kouvola Indians päätyivät taistelemaan sarjan paremmuudesta

Välierä Bouncersin ja Indiansin kesken. Bouncers oli ottelun ennakosuosikki runkosarjan perusteella. Bouncersin puolustusta johti kentällä maajoukkueen kapteeni Anni Laitinen ja hyökkäyksessä pelinrakenta Jenni Kuitusella oli käytettävissään laitahyökkääjät Emilia Kemppi, Anni Suutari, Marleena Himanen ja Miia Liukkonen.

Indiansin puolustus oli käyttänyt harjoitusajan Super Flag Bowlin jälkeen tehokkaasti ja juoninut kuviot Chris Hall:n johdolla uusiksi. Niinpä Bouncersin hyökkäys ei onnistunut etenemään uusiin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla ja Indians hyökkäys pääsi kokeilemaan tehojaan. Kolmas yritys toi Indiansille välierän avauspisteet, kun pelinrakentaja Carola Lindholm löysi vapaaksi karanneen tutkaparin Jaana Kekin ja siirsi pelitilanteeksi Emma Lekanderin lisäpisteen onnistuttua 0-7.

Bouncers pääsi pisteiden makuun ja kavensi tilaneeksi Kuitusen syötöllä Anni Suutarille 6-7 kun lisäpisteyritys epäonnistui. Aivan ennen puoliaikaa Lindholm-Kekki onnistui jälleen ja epäonnistuneen lisäpisteen jälkeen puoliaikatulokseksi kirjattiin 6-13. Tilanne oli varmasti herkullinen myös loppuotteluun keskittyvälle Wolverinesille, joutuihan sen finaalivastustaja tekemään täyden päivätyön finaalipaikkaa metsästäen samalla kun heillä olisi tuoreet jalat kauden tärkeimpään otteluun.

Toinen puoliaika alkoi Indians hyökkäyksellä joka päättyi Tia Haatajan maaliin ja Satu Sunisen lisäpisteeseen tilanteeksi 6-20. Suninen kunnostautui uudelleen noin 10min kohdalla syötönkatkolla ja sitä seurannut hyökkäysvuoro päättyi Jaana Kekin maaliin. Mia Liukkonen kavensi vielä tilanteen Bouncersin hyökkäysvuorolla lukemiin 12-26 ja näihin lukemiin peli päättyi. Indiansin voitonavaimet olivat paitsi tehokas hyökkäyspeli, myös Emma Lekanderin blitzit läpi ottelun.

Suomen Mestaruudesta pelattiin 15min tauon jälkeen Wolverinesin ja Indiansin välillä, sama taistelupari kuin 2018 finaalissa. Indians lähti tähänkin otteluun altavastaajana runkosarjan perusteella. Ainoastaan viimeisessä Super Flag Bowlissa Indians onnistui laittamaan hallitsevan mestarin ahtaalle.

Finaaliottelu alkoi Indiansin hyökkäysvuorolla joka päättyi Lindholmin heitosta Haatajan maaliin, lisäpisteyritys epäonnistui ja tilanne 0-6. Wolverinesin nimekäs hyökkäys Jenni Wahlberg, Jasmin Lindqvist, Sanni Seppälä, Ulla Yläsaari ja Jenna Hautamäki vastasivat osaltaan oman hyökkäysvuoron päättyessä Hautamäen maaliin. Onnistunut lisäpiste merkittiin Lindqvistille ja tilanne jännittävästi 7-6.

Indiansin pelinrakentaja Lindholm tarvitsi seuraavaan pistesuoritukseen tasan kaksi heittoa: Haatajalle ensin puolikentän tuntumaan ja Kekille suoraan maalialueelle; lisäpiste epäonnistui ja peli 7-12. Wolverines vastasi pidemmän kaavan kautta, mutta lopputulos Wahlberg-Hautamäki linkillä ja tilanteeksi 14-12 lisäpisteen kanssa.

Seuraavaksi Indians hyökkäys kentälle ja toisella yrityksellä Suninen puhkaisee kentän tilanteeksi 13-19 kun Kekin lisäpiste onnistuu. Wolverinesin vastaus tuli lähes yhtä nopeasti ja päätyi Lindqvistin maaliin ja Huhtasaaren lisäpisteeseen 21-19. Puoliajan viimeinen hyökkäysvuoro liikutti Indiansin hyökkäyksen Wolverinesin maaliviivan tuntumaan, mutta ei onnistunut enää pisteiden teossa.

Toinen puoliaika alkoi Wolverines komennossa. Wahlberg löysi Lindqvistin maalialueelta ja kun lisäpiste onnistui Martelan toimesta, vankisti Wolverines johtoa lukemiin 28-19. Indiansin maaliton hyökkäysvuoro sai jatkoa toisenpuoliajan alussa. Samalla alkoi näkyä Indians pelaajien jaloissa välierän rasitus. Wolverinesin meno ei sen sijaan hyytynyt, vaan maalin makuun pääsi myös Seppälä Wahlbergin heitosta. Lisäpiste epäonnistui mutta lukemat jo ratkaisevan tuntuisesti 34-19. Ottelun loppunumerot 40-19 maalasi ottelun viimeisellä sekunnilla Martola, lisäpistettä ei enää pelattu.

Indiansin kausi hallisarjassa oli kaksijakoinen. Pelinrakentaja Lindholm oli sivussa Super Flag Bowliin asti ja siitä eteenpäinkin puolikuntoinen. Jaana Kekki pelasi pelinrakentajana Mikkelin Christmas Bowlissa ja hyvin pelasikin, mutta mieluummin Jaana viihtyy laitahyökkääjän paikalla. Pelinrakentaja vaihdoksen jälkeen joukkueen pelillinen ilme alkaa pikku hiljaa muistuttamaan entistä, vaikka vielä ajoitusten kanssa on tekemistä. Tällä kertaa se riitti SM-hopeaan, jossiteltavaa on tietysti mitä joukkue olisi saanut aikaiseksi jos se olisi voinut pelata loppuvuoden pelikirjalla koko kauden. Lisäksi nuori Emma Lekander on potenut jalkavaivoja koko talven, eikä hän ollut täysin pelikunnossa viikonlopun finaalissakaan.

Seuraavaksi Indians keskittyy kesäsarjaan, sillä osa pelaajista jättää jenkkifudiskauden väliin. Toivottavasti myös kesällä nähdään hallisarjaan osalllistuneita joukkueita mukana.