Uutinen

Lähellä, mutta niin lähellä

29.04.2018 14:42:21

Hallisarjan Suomen Mestaruudesta pelattiin poikkeuksellisesti vasta nyt huhtikuun lopulla. Helsinki Wolverinesin järjestämä lopputurnaus keräsi talven GP-sarjoista eniten pisteitä keränneet joukkueet Indiansin, Eaglesin, Wolverinesin ja Roostersin Helsinkiin Brahen kentälle. Lopputurnaus pelattiin ensin alkusarjana kuten GP-turnaSatu Suninenuksissa talven aikana, ja alkusarjan jälkeen kaksi eniten pistettä saalistanutta joukkuetta pelaisivat Suomen Mestaruudesta, pronssiotteluun alkusarjan kaksi muuta joukkuetta.

Pelillisesti turnaus oli erittäin kovatasoinen, totesi Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm:

Neljä huippujoukkuetta, kuka tahansa pystyi voittamaan kenet tahansa. Viimeisellä kierroksella oli kaikki täysin auki mitkä kaksi joukkuetta pelaavat kirkkaimmista mitaleista.

Indiansin osalta turnaus lähti käyntiin runkosarjan kakkosta Kotka Eaglesia vastaan. Joukkueet olivat valmistautuneet kohtaamiseen hyvin, ja peli olikin tasainen alusta loppuun, sillä joukkueet tasasivat pisteet lukemin 13-13. Indians oli vahvempi ensimmäisellä puoliajalla Tiia Haatajan maalilla ja Emilia Kempin lisäpisteellä. Toisella puoliajalla pisteiden teossa onnistui loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Tiia Haataja toistamiseen pelinrakentaja Carola Lindholmin heitosta. Kun Eaglesin Laura Karhu vastasi Kotkalaisten pisteistä (2TD ja 1PAT), oli turnaus avattu tasapelillä. 

Turnauksen toinen ottelu oli järjestävän seuran Wolverinesia vastaan. Pisteiden teon aloitti Wolverines Maiju Hämäläisen TeeDeellä. Puoliajalla mentiin kuitenkin Indiansin johdossa kun Carola Lindholm tykitti kuusi pistettä ja yhden lisäpisteen heitolla Emilia Kempille. Toisella puoliajalla Indians kasvatti parhaimmillaan johdon lukemiin 21-6 Emilia Kempin ja Satu Sunisen maalilla, lisäpisteet merkittiin Tiia Haatajalle ja Emilia Kempille. Wolverinesin lopun kavennus lukemiin 21-13 oli rekvisiittaa.

Eaglesia vastaan emme ihan pystyneet pitämään tempoa päällä loppuun asti ja niinpä pelissä oli tyytyminen tasuriin. Wolverines pelissä taas koneet oli lämmenneet ja peli hoidettiin plakkariin aika perusmeiningillä. Wolverines pelasi fyysisesti vähän jenkkifudistyyliin, onneksi tuomarit saivat isoimmat koiruudet vihellettyä heiltä pois, ja tietysti iso kiitos omille etteivät lähteneet pelaamaan samallalailla, sillä se olis voinut rikkoa oman pelin | Mika Lindholm

Pienen tauon jälkeen oli vuorossa päivän viimeiset kaksi peliä: alkusarjan päätösottelu ja kauden isoimmat pelit mitaleista. Viimeiseen otteluun Indians sai vastaansa tutut nimet Roostersista. Ehkä lievää vieraskoreutta oli ilmassa, sillä ensimmäisen puoliajan vei suvereenisti Roosters Janica Välimäen ja ex-Intiaani Jenni Lindénin maaleilla Janina Virtasen syötöistä. Onnistuneesta lisäpisteestä vastasi Janica Välimäki.

Oltiin vähän unessa Roosters-pelin alku. Roosters piti kentällä hauskaa ja meillä alkoi leuat painua kohti rintaa. Onneksi kapteenit Tiia Haataja ja Tiina Kekki hoitivat osuutensa hyvin ja toiselle puoliajalle saatiin homma rullaamaan | Mika Lindholm

Toisella puoliajalla Indians ilme kirkastui pelillisesti ja pisteitäkin alkoi ilmestyä tulostaululle. Satu Suninen vastasi päivän upeimmasta  noin 40yds maalista. Sunista säesti Emilia Kemppi kahdella teedeellä . Lisäpisteet tekivät Tiia Haataja (2 pat) ja Satu Suninen. Kempin voittomaali syntyi aivan ottelun lopulla kun Roosters johti vielä luvuin 20-14 Jenni Lindénin toisen puoliajan maalilla ja Julia Turusen lisäpisteellä.

Kiitos kaikille kaudesta, siihen mahtu hienoja voittoja, muutamia häviöitä, loukkaantumisia, miehistön vähäisyyttä ja tappio asemasta super mahtavia nousuja. Mun silmissä me ollaan Suomen Mestareita, ens kaudella kovemmin ja paremmin. | Tiia Haataja

Alkusarjan muissa peleissä Wolverines voitti Roostersin niukasti 20-13, Roosters nollasi Eaglesin 18-0 ja Wolverines riepotteli Eaglesia 21-6. Sarjataulukko näytti alkusarjan jälkeen seuraavalta:
Indians 5pts
Wolverines 3pts
Roosters 2pts
Eagles 1pts

Pronssiottelussa Roosters korjasi potin ja Eagles suli Brahen kentälle lukemin 31-20.

Loppuottelussa Indians sai siis vastaansa Wolverinesin. Ensimäinen puoliaika oli puolustusten juhlaa, kumpikin joukkue onnistui vain kerran maalinteossa, Indiansin Tiina Kekki jaTiia Haataja #6 Wolverinesin Jenni Wahlberg. Aivan puoliajan lopulla Indiansin Emilia Kemppi karkasi Lindholmin syötöstä maalialueelle, mutta peli vedettiin takaisin ennenaikaisen vihellyksen takia.

Kyllä tää turnaus kruunas hyvin kauden ja jäi tosi hyvät fiilikset. Siellä pelas joukkue, ei yksilöitä ja jokasella nous tärkeitä isoja onnistumisia! Näytettii mihin pystytää siellä taas. | Emilia Kemppi

Toisen puoliajan alkuun Indians siirtyi 13-6 johtoon Kekin toisella maalilla ja Haatajan lisäpisteellä. Lisäpisteitä Indians ei onnistunut tekemään, ja kun Wolverinesin Maiju Hämäläinen teki kaksi Teedeetä oli tilanne ottelun lopussa 18-13 Wolverinesille, ja kaiken lisäksi peliväline heillä. Aikalisien käyttö kellon pysäyttämiseen onnistui, mutta niin onnistui Wolverineskin viimeisllä yrityksellä ja Pia Kosonen onnistui karkaamaan maalialueelle loppulukemiksi 24-13 ja Indiansille SM-hopeaa.

Tietenkin se ennenaikainen vihellys mietityttää. Nyt kun katsoo pisteitä, niin kuusi pistettä ja mahdollinen lisäpiste olisi vienyt meidät parhaimmillaan 19 tai 20-6 johtoon ja olisihan se avannut aivan erilaisia ovia pelata loppupeli, mutta painotan ettei peli ratkennut tuohon vihellykseen vaan on pelkkää jossittelua. Hyvin joukkue taisteli. Pienten marginaalien peli joka olisi voinut kääntyä myös meille. Oli siellä paikkoja laittaa peliväline maalialueelle useammankin kerran, mutta aina ei vaan onnistu. | Mika Lindholm

Loukkaantumisten takia sivussa lopputurnauksesta olivat Jaana Kekki (olkapää) ja Marjaana Turunen (polvi). Lisäksi Lea Kazsas ja Jutta Luhtala olivat poissa siviiliesteiden sekä Trojansin naisten jenkkifudisleirin takia estyneitä osallistumaan turnaukseen (Luhtalan ja Kazsas syy korjattu 30.4.| Indians).

SM-hopeaa Hallisarjasta 2018:

Tiia Haataja
Lea Kazsas
Jaana Kekki
Tiina Kekki
Emilia Kemppi
Taru Kymäläinen
Miina Laukkanen
Carola Lindholm
Jutta Luhtala
Pauliina Nyyssönen
Satu Suninen
Marjaana Turunen

Valmentaja: Mika Lindholm ja Asu Msakni
Joukkueenjohtaja: Maija Laukkanen ja Birgitta Lindholm