Raportti

Mikkelissä sarjajohto vahvistui

30.01.2018 08:42:53

Hall-SM 2018 ensimmäinen GP pelattiin Mikkelissä Bouncersin järjestämänä. Indiansin lisäksi turnaukseen osallistuivat paikallisvastustaja Eagles Kotkasta, viimevuoden hopeajoukkue Northern Lights Oulusta sekä Mikkeli Bouncers. Tuttuun tapaan pelattiin runkosarja ja sen päätteeksi pronssi- ja finaaliottelu, kullekin joukkueelle siis neljä peliä.

Lea Kaszas liputtamassa Pauliina Nyyssösen kanssa. Marjaana Miettinen varmistaaAvausottelussa vastaan asettui Kotka Eagles. Kotkalaisten päävalmentaja Carpelan oli saanut joukkueeseen uutta ilmettä, ja joukkue esiintyikin pelillisesti edukseen. Indians aloitti kuitenkin vahvasti ja siirtyi nopeasti 12-0 johtoon Jutta Luhtalan ja Satu Sunisen maaleilla. Ennen puoliaikaa Indiansista onnistuivat vielä kertaalleen Luhtala ja Eagles onnistui kahdesti (Härkönen ja Johansson), mentiin puoliajalle lukemissa 18-14.

Toisen puoliajan alkuun Eagles onnistui siirtymään kertaalleen 18-21 johtoon Olivia Antinniemen maalilla, mutta sen jälkeen Indians hallitsi kenttätapahtumia ja vei turnauksen avauspisteet kun toisella puoliajalla onnistuivat Kasaz (Luhtala 1lp), Luhtala (Kekki J 1lp) ja Kekki J (Kekki J 1lp). Loppunumerot 39-34.

Päivän toisessa pelissä Vastaan asettui Northern Lights, joka tulikin terävästi ottelun alkuun ja siirtyi pikavauhdilla 14-0 johtoon. Indians terästi puolustusta ja piti Ouluttaret tämän jälkeen 14:sta pisteessä, hyökkäys rullasi 34 pistettä Carola Lindholmin heitoista: Kemppi 2td ja 1lp, Luhtala 2td, Kaszas 1td ja 1lp, Kekki J 2lp. Loppulukemat siis 14-34 Indiansille.

Tauon jälkeen edessä oli merkityksetön ottelu turnausemäntiä vastaan, sillä Indians oli jo varmistanut paikan loppuotteluun. Bouncers pelistä tulikin varsinainen pisteiloittelu, sillä puolustukset järjestivät avoimet ovet ja pisteitä tehtiin yhteensä 81. Lopputulos Indiansille 54-27.

Runkosarjan tulokset Mikkelissä:

  • Northern Lights - Bouncers 42-30
  • Indians - Eagles 39-34
  • Indians - Northern Lights 34-14
  • Eagles - Bouncers 39-26
  • Northern Lights - Eagles 19-32
  • Bouncers - Indians 27-54

Pronssiottelussa Oulu voitti Mikkelin lukemin 51-19. Ottelu eteni tasaisesti pouliaikaan asti (31-19) mutta sen jälkeen Northern Lights onnistui kiinniotoissa ja viimeistelyssä paremmin.

Loppuottelussa oli revanssi henkeä, sillä Indians oli voittanut kaikki aikaisemmat pelit Kotkaa vastaan. Pelistä muodostuikin huikea jännitysnäytelmä jossa puolustukset jäivät statistin osaan hyökkäysten esittäessä päivän parastaan.

Eagles siirtyi heti johtoon Eveliina Härkösen maalilla. Indians ei tästä häkeltynyt vaan kuittasi hyökkäysvuoron Jutta Luhtalan maalilla tilanteeksi 6-6, ja kun seuraava Eagles hyökkäysvuoron Indians onnistui pysäyttämään, siirtyi se Luhtalan maalilla ja Jaana Kekin lisäpisteellä 13-6 johtoon. Eagles kuittasi nopeasti Olivia Antinniemen maalilla ja Laura Karhun lisäpisteillä tilanteeksi 13-13. Antinniemi ja Karhu olivat Maajoukkueen kantavia voimia puolustuksessa syksyllä 2017 Tanskassa pelatuissa EM-kisoissa.

Ennen puoliaikaa Indians onnistui vielä kahdesti: Jaana Kekki ja Lea Kaszas lisäpiste lukemiksi 20-13 ja Jaana Kekki TD lukemiksi 26-20. Välissä Eaglesin Laura Karhu maalasi ja Antinniemi kuittasi lisäpisteen.

Toisen puoliajan alkuun Indians sai tutusti "koneet käyntiin" ja eteni vahvasti kohti maalia. Mutta maalinteko ei tällä kertaa maistunut Kouvolalaisille ja tässä saattoi olla ottelun lopputuloksen kannalta yksi tärkeimmistä pysäytyksistä. Sillä TD puoliajan alkuun olisi vienyt Indiansin jo kahden maalin johtoon. Eagles kuittasi heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Antinniemen maalilla lukemiksi 26-26 ja lisäenergialla ensimmäisestä pysäytyksestä pysäytti Indiansin hyökkäyksen toistamiseen. Kun vielä seuraava hyökkäysvuoro Eagelsilla päättyi Antinniemen Teedeehen ja onistuneeseen lisäpisteeseen, oli lukemat Indiansin näkökulmasta väärinpäin 26-33.

Emilia Kemppillä oli ottelun lopputulokseen oma sanansa sanottavana, ja hän nousi seuraavaksi esille tasoittavilla pisteillä (TD ja 1lp) nostaen joukkueet tasoihin 33-33. Indiansin puolustukselta odotettiin pysäytystä, mutta Karhu onnistui poimimaan poikkikentän heiton TD:n arvoisesti. Tärkeän lisäpisteen teki Olivia Antinniemi ja tilanne 33-40 kun pelikellossa aikaa kolmisen minuuttia.

Indians hyökkäys täräytti kaventavan maalin nopeasti, kun Satu Suninen jätettiin maalialueen kulmaan yksin. Indians lähti pelaamaan tärkeää tasoittavaa lisäpistettä, mutta tällä kertaa peliväline ei pysynyt Inkkarin käsissä, joten paikallisvastus lähti kuluttamaan pelikellosta aikaa pois lukemin 39-40. Indians oli vähällä onnistua pysäyttämään KotkaIndians hyökkäys oli jälleen kerran tehokkaalla päällän juoksupelin ja aikalisillä jättämään pelikelloon aikaa vielä lisämaaliin, mutta vastusta onnistui kuin onnistuikin juoksemaan uudet yritykset ja polvella kuluttamaan pelikellon loppuun.

Turnauksen kakkossija todennäköisesti varmisti Indiansille finaaliturnauspaikan sekä runkosarjan voiton, sillä seuraava turnaus pelataan neljän joukkueen kesken Haminassa ja sieltä on tarjolla viisi turnauspistettä. Jos muita turnauksia joukkueet eivät järjestä, ei tuo pistemäärä riitä yhdellekään sarjan joukkueelle nousta Indiansin ohi sarjataulukossa.

Sarjataulukko

Tilastot