Raportti

Indiansille kirvelevä tappio välierässä

15.08.2016 10:40:56

Urheilussa ja etenkin playoffeissa kaikki on aina mahdollista, ja yksittäisessä pelissä mitä vain voi tapahtua. Tämän sai todistaa myös Indiansin naisten joukkue, joka tavoitteli naisten 1. divisioonassa paikkaa finaaliin välierässä Mikkeli Bouncersia vastaan. Joukkue lähti lievänä ennakkosuosikkina otteluun ja oli pelannut erittäin tasapainoisen ja hyvän kauden, kuitenkin lauantaina Kuusankosken nurmella virheet pahoissa paikoissa maksoivat finaalipaikan kouvolalaisille.

Indiansilla oli varsin hyvin pullat uunissa ajatellen joukkueen kuntoa ja valmiutta kauden tärkeimpiin otteluihin. Pienet vaivat oltiin saatu paranneltua ja peli oli varmasti pitkälti siinä kunnossa, jossa Asu Msaknin johtama valmennustiimi sen toivoikin olevan. Pelinrakentaja Carola Lindholm oli palautunut pelikuntoon, joten vaarallinen inkkarihyökkäys oli entistä vaarallisempi. Tämän lisäksi puolustus oli toiminut erittäin hyvin aiemmissa otteluissa ja se oli tuottanut hyökkäykselle erittäin hyviä paikkoja.

Lauantain ottelusta ennakoitiin Indiansin hyvästä vireestä huolimatta tiukkaa vääntöä ja sellaisen joukkueet Kuusankoskella myös esittivät. Kummankin joukkueen puolustukset tekivät kovasti töitä ja onnistuivat pysäyttämään hyökkäyksiä toistensa perään. Bouncers- hyökkäys aloitti ottelun terävästi edeten nopeasti lähelle Indiansin maalialuetta. Lopulta pallo myös löytyi kotijoukkueen maalista ja onnistuneen lisäpisteyrityksen jälkeen tilanne oli 0 – 8 vieraille. Tämän jälkeen Indiansilla oli hyvä mahdollisuus onnistua omassa hyökkäyksessään, mutta viimeinen terä jäi puuttumaan. Kotijoukkueen puolustus piti kuitenkin hyvin ja joukkue pääsi hyvistä asemista hyökkäämään uudelleen. Indians hyökkäsi melko heittopainotteisesti, mutta erittäin märkä sää vaikeutti sekä pelinrakentajan, että laitahyökkääjien tehtäviä. Emilia Kemppi nappasi syötönkatkolla pallon Indiansille kesken Bouncersin hyökkäyksen, mutta kotijoukkue menetti nopeasti pallon omalla hyökkäysvuorollaan epäonnisen snäpin jälkeen. Lopulta Bouncers onnistui uudelleen hyökkäyksessä ja tilanne oli 0 – 16 vieraille. Indians sai lopulta hyökkäyksensä rullaamaan ja tehopelaaja Emilia Kemppi päätti hyvän hyökkäysvuoron maaliin ja tilanne kaventui lukemiin 6 – 16. Tämä oli myös tilanne puoliajalle mentäessä.

Toisella puoliajalla molempien joukkueiden hyökkäykset joutuivat entistä kovemmille, kun puolustukset terästäytyivät entisestään. Indians menetti pallon syötönkatkon jälkeen, mutta puolustus jatkoi hyviä otteitaan ottaen tärkeän pysäytyksen. Indians jatkoi heittopainotteista hyökkäämistään, mutta liukas pallo teki monesti tepposet ja mikkeliläiset onnistuivat pysäytyksessään ja saivat hyvät hyökkäysasemat. Lopulta Bouncers ei tarvinut kuin yhden pelin, jolla se puhkaisi Indiansin puolustuksen ja karkasi 6 – 22 johtoon.  Tässä vaiheessa Indians muutti hyökkäystään ja Satu Suninen sekä Emilia Kemppi alkoivat kantaa palloa vahvasti. Hyvä juoksuhyökkäys avasi lopulta tilaa myös heitoille ja Carola Lindholm löysi heitollaan Kempin, joka vei pallon toistamiseen maaliin. Indians onnistui myös lisäpisteessään kaventaen tilanteen takaisin yhden maalin peliksi lukemiin 14 – 22. Indiansin puolustus pysäytti Bouncersin hyökkäyksen vielä kahdesti tarjoten hyökkäykselle mahdollisuuden tasoittaa peli. Valitettavasti mikkeliläisten puolustus oli yhtä rautainen kuin kotijoukkueenkin ja pelissä ei nähty enempää pistesuorituksia. Mikkeli Bouncers eteni siis finaaliin lukemin 14 – 22.

”Teimme juuri sen, mitä pitää tehdä jotta voi jenkkifutis pelin voittaa. Kuitenkin pelissä tuli todella pahoihin paikkoihin virheitä ja liputuksia, jotka ikävä kyllä ratkaisivat tänään pelin. Loppujen lopuksi tämä on kuitenkin urheilua ja tämän takia me urheilemme kuka mitäkin lajia”, päävalmentaja Msakni kommentoi hävittyä välierää.

Kokonaisuutena Indians pelasi kuitenkin hienon ja tasapainoisen kauden, joka lämmitti myös päävalmentajan mieltä tappiosta huolimatta:

”Hieno kausi meillä on takana, nyt levätään hetki ja aloitetaan seuraavan kauden suunnittelu sen jälkeen. Edelleen oman tekemisen kautta lähdetään hakemaan kehitystä, kuten tähänkin asti olemme tehneet. Päät pystyssä voimme lähteä kesälomalle ja hyvällä fiiliksellä lähdetään kehittämään peliä, jotta ensi kaudella ollaan entistä valmiimpia.”

Lauantain ottelussa näkyvimpiä pelaajia Indiansilta olivat jälleen monitoimipelaaja Emilia Kemppi sekä Satu Suninen. Ennen kaikkea Indians kuitenkin pelasi joukkueena ja jokainen kentällä ollut pelaaja jätti kaikkensa kentälle, tämän huomio myös Msakni:

”Kaikki joukkueen jäsenet voi nostaa esille tästä kaudesta. Likat taistelivat hienosti pelistä toiseen ja omistautuivat hienosti, yhtäkään pelaajaa ei voisi jättää nostamatta esiin. Tänään olisimme toki voineet käyttää materiaaliamme hieman paremmin, joten siinä on myös valmennustiimille ja varsinkin itselleni kehityskohde. Tällaista urheilu kuitenkin on, eikä aina voi osua napakymppiin.”

Indiansin naisten kausi sai siis päätöksensä ja joukkue siirtyy ansaitulle kesälomalle, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen kohti ensi kautta.