Ennakko

Finaalipaikan ja mestaruuden metsästys alkaa Kuusankoskella

09.08.2016 13:18:14

Playoff jenkkifutis tekee paluun Kouvolaan ja Kuusankoskelle, kun Indiansin naisten joukkue lähtee jahtaamaan menestystä naisten 1. divisioonan välierässä Mikkeli Bouncersia vastaan. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Indians voitti kauden alussa mikkeliläiset kotonaan, mutta tuo ottelu on varmasti molemmissa leireissä unohdettu ja keskittyminen siirretty tulevaan koitokseen.

Indians lähtee välierään varmasti luottavaisin mielin, sillä ryhmä on pienten loukkaantumisten jälkeen saatu jälleen kasaan ja moottori pääsee käymään kaikilla sylintereillään. Runkosarjan viimeisessä ottelussa inkkarit kaatoivat vieraskentällä Steelersin lukemin 22 – 46. Etenkin toisella puoliajalla kouvolalaiset pystyivät lähes dominoimaan kentän tapahtumia. Ottelu oli monessa mielessä Indiasille tärkeä, voitolla varmistui kotietu välierään, mutta joukkue pystyi ajamaan loukkaantumisesta toipuneen Carola Lindholmin takaisin sisään pelisysteemiin. Lindholmin paluu hyökkäyksen johtajaksi antaa monitoimipelaaja Emilia Kempille mahdollisuuden keskittyä yhteen pelipaikkaan hyökkäyksessä.

Kouvolalaisnaiset pystyvät hyökkäyksessä pelaamaan erittäin monipuolista peliä. Lindholm luo suuren heittouhan ja laitahyökkääjien ollessa erittäin varmoja koppaajia, ei Bouncers puolustuksen takakenttä voi nukkua hetkeäkään. Juoksuhyökkäyksessä Indians luottaa paljolti kaksikkoon Kemppi ja Satu Suninen. Molemmat naiset kantavat palloa vahvasti ja ovat kauden aikana puhkoneet puolustuksia useita kertoja. Kemppi on myös osoittanut olevansa erittäin vaarallinen potkunpalauttaja. Hyökkäyksen linjassa sentteri Tiina Kekin johdolla luodaan tarvittavat aukot juoksuihin ja Lindholmille aikaa heittää. Katsojat saavat mielenkiinnolla odottaa millaiset käärmekeitot päävalmentaja Asu Msakni on joukoilleen keittänyt.

Puolustuksessa Indians on vähintään ollut yhtä vakuuttava kuin hyökkäyksessäkin. Kuopiossa puolustus hieman haparoi, mutta toisella puoliajalla se jätti kotijoukkueen tylysti nollille. Joukkueen puolustustyöskentelystä on vaikea löytää virheitä, vastustajat ovat järjestään jääneet noin 20 pisteen paikkeille. Emilia Kemppi on ollut näkyvässä roolissa myös puolustuksessa, mutta loppujen lopuksi koko joukkueena Indians on puolustustehtävänsä hoitanut. Puolustukseen juuri päävalmentaja Msakni luottaakin:

”Meillä on kivenkova puolustus ja puolustus voittaa mestaruuksia. Hyvä puolustus antaa meille paljon ulottuvuuksia hyökkäykseen, voimme kokeilla ja tuoda uusia asioita hyökkäykseemme kesken pelinkin. Monipuolisuus on se millä pystymme Bouncersin kaatamaan, meillä on kyky elää pelissä ja muuttaa asioita kesken pelin. Rauhallisin mielin voimme lähteä pelaamaan, mutta kuten kaikki joukkueet tällä kaudella, on vastus myös lauantaina kova.”

Samoilla linjoilla peliä ennakoi myös Emilia Kemppi:

”Ei varmasti tule olemaan helppo peli, meidän pitää vaan pystyä pitämään pää kasassa peliä ajatellen ja käydä viikolla harjoituksissa kaikki asiat selväksi. Missään nimessä ei voida lähteä takki auki tähän peliin, kaikkensa pitää antaa heti alusta asti.”

Indians eteni tämän kauden runkosarjassa varmasti kohti päämääräänsä eli loppukesän playoffeja. Joukkue on parantanut peliään koko ajan ja aivan kuten diesel, inkkarit ovat käynnistyneet kunnolla vasta kauden edetessä. Pelaajat ja valmennus ovat tehneet kovaa työt harjoitus kentällä ja nyt on aika kerätä koko kesän hedelmät.

Indians – Bouncers naisten 1. divisioonan välierä Kuusankoskella 13.8 kello 14 alkaen.