Raportti

Makea voitto Kuopiosta varmisti kotiedun Indiansille

09.08.2016 11:21:23

Kouvola Indiansin naisten joukkue matkasi Kuopioon menneenä viikonloppuna ja tavoitteena joukkueella oli voitto ja kotiedun varmistaminen tulevana viikonloppuna alkaviin playoffeihin. Vastustaja Steelers ei ollut voittanut tällä kaudella vielä otteluakaan, joten inkkarit lähtivät ennakkosuosikkina matkaan. Kuopiolaiset tarjosivatkin hyvän vastuksen, mutta lopulta sarjapisteet matkasivat Kymenlaaksoon.

Indians sai otteluun varmasti toivomansa alun, kun heti ensimmäisessä Steelersin hyökkäysyrityksellä joukkue onnistui saamaan pallon itselleen kuopiolaisten rähmäyksen jälkeen. Indiansin hyökkäys pääsi nopeasti kentälle ja loukkaantumisesta toipunut pelinrakentaja Carola Lindholm lähti johtamaan joukkojaan kohti Steelers- maalia. Hyvin pyörineen hyökkäyksen jälkeen keskushyökkääjä Satu Suninen pääsi puhkaisemaan kuopiolaisten puolustuksen ja kantoi pallon maaliin. Lisäpisteyrityksellä Lindholm löysi heitollaan vapaana olleen Emilia Kempin ja lukemat olivat 0 – 8. Indiansin hyvä alku ei Steelersin naisia hämmentänyt vaan joukkue tarvitsi vain kaksi hyökkäysyritystä ja pallo oli maalissa, onnistunut lisäpisteyritys tasoitti lukemat 8 – 8. Kotijoukkueen kanattajat eivät olleet kunnolla edes ehtineet istua takaisin penkkeihinsä, kun pallo oli jälleen Steelersin maalissa. Pitkän aloituspotkun jälkeen Emilia Kemppi pujotteli läpi puolustuksen ja lukemat olivat kuin salamana 14 – 8.

Tämän jälkeen pöly pääsi hiemaan laskemaan alun hurjastelusta ja puolustukset alkoivat saada rivinsä kuntoon. Ensin Indiansin Emilia Kemppi otti syötönkatkon ja Indiansin hyökkäys pääsi jälleen yrittämään maalintekoa. Steelers puolustus onnistui kuitenkin pysäyttämään vieraiden yritykset ja sai pallon takaisin itselleen. Indiansilla oli hienoisia vaikeuksia pysäyttää kotijoukkueen keskeltä tullut juoksuhyökkäys ja Steelers käytti tilaisuutensa hyväksi tasoittaen lukemat 14 – 14. Kouvolalaisten seuraava hyökkäysvuoro tuotti jälleen tulosta, kun toisen neljänneksen alussa Satu Suninen kantoi pallon toistamiseen maaliin ja Indians siirtyi jälleen johtoon lukemin 20 – 14. Steelers ei antanut Indiansin kauaa juhlia, sillä heti ensimmäisellä yrityksellään joukkue puhkaisi juoksuhyökkäyksellä puolustuksen ja onnistuneen lisäpisteyrityksen jälkeen kuopiolaiset siirtyivät 22 – 20. Tapahtumarikkaan ensimmäisen puoliajan viimeisestä pistesuorituksesta vastasi Indiansin Maija Laukkanen kahden pisteen arvoisella safetyllä, joka tasoitti lukemat 22 – 22.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli pieniä käynnistymisvaikeuksia hyökkäyksessä ja molemmat puolustukset ottivat pysäytyksiä pysäytyksen perään. Lopulta Indians onnistui rikkomaan kuparisen, kun Kemppi juoksi pallon maaliin ja onnistui myös lisäpisteyrityksessään ja lukemat olivat 22 – 30 vieraille. Maalin jälkeen Indians ei enää antanut Steelersin yllättää, vaan pysäytti kotijoukkueen hyökkäykset ja nautiskeli itse vielä pari maalia. Ensin Kemppi palautti syötönkatkon maaliin ja Satu Suninen onnistui lisäpisteessä ja lukemat olivat 38 – 22. Seuraavassa puolustuksessa Kemppi päätti kuopiolaisten hyökkäysvuoron jälleen syötönkatkoon. Hetkeä myöhemmin Kemppi kantoi pallon maaliin neljännen kerran ja onnistunut lisäpiste muutti lukemat lopulta 46 – 22 muotoon. Enempää pistesuorituksia ei ottelussa nähty ja Indians korjasi sarjapisteet mukaansa. Toisella puoliajalla Indians sai siis pelinsä rullaamaan varmasti haluamallaan tavalla etenkin puolustuksessa, jossa joukkue oli suorastaan dominoiva.

”Pelipäivälle oli luvattu sadetta, mutta pelipaikalla olikin kunnon helle ja se oli taas hieman myrkkyä joukkueellemme. Hyökkäyksessä kokeilimme vähän uusia juttuja ja ajoimme samalla vanhan pelinrakentajan takaisin mukaan kuvioihin. Puolustuksessa meillä oli pientä vajaavuutta pelaajistossa ja Steelers pääsi ensimmäisellä puoliajalla hyvin mukaan peliin. Toisella puoliajalla kokosimme puolustuksemme ja veimme koko puoliajan lukemin 0 – 24, siihen peli ratkesikin”, päävalmentaja Asu Msakni kommentoi ottelua.

Carola Lindholmin paluun johdosta Emilia Kempin ja Satu Sunisen roolit hieman muuttuivat, päävalmentajan mukaan tämän ei kuitenkaan vaikuttanut peliin:

”Erittäin hyvin tytöt sopeutuivat uusiin rooleihin ja mielestäni juoksuhyökkäyksemme parani muutosten johdosta. Yhden pelipaikan pelaaminen auttaa varmasti pääsemään paremmin pelin rytmiin kiinni.”

Indians jatkaa otteluitaan tulevana lauantaina, kun joukkue aloittaa 1. divisioona mestaruuden metsästämisen. Välierässä Kuusankoskella vastaan asettuu Mikkeli Bouncers.