Ennakko

Indians Ladies päättää runkosarjan Steelersin vieraana

02.08.2016 16:57:18

Viime lauantaina koettu tappio trilleripelissä Helsinki Wolverinesia vastaan varmisti, että Indiansin naisten matkustaessa Kuopioon, on pelissä panosta edelleen. Voitolla Steelersistä kouvolalaiset varmistaisivat kotiedun parin viikon päästä pelattavaan välierään. Indians lähtee otteluun varmasti ennakkosuosikkina, sillä kuopiolaiset eivät ole voittaneet tällä kaudella vielä kertaakaan.

Kouvola Indiansin naisten joukkue on edennyt tällä kaudella vakuuttavasti ottelusta toiseen. Joukkue on koko kauden ollut sarjan kärkipäässä ja tavoitellut haluttua kotietua playoffeihin. Nyt Indiansilla on edessään ratkaiseva ottelu, sillä voitto Kuopio Steelersistä toisi kotiedun varmasti. Indians on saanut pelinsä rullaamaan hyvällä tasolla ja joukkueen hyökkäys on tuntunut ajoittain lähes pysäyttämättömältä. Samaan aikaan puolustuksessa Indians on pitänyt vastustajan toisensa jälkeen todella pienissä pistemäärissä. Nyt joukkueella on edessään varmasti yksi kauden tähän asti tärkeimmistä peleistä, mutta päävalmentaja Asu Msaknin mukaan paineita ei joukkueella ole:

”Ei meillä mitään paineita ole, olemme joukkueena päättäneet, että menemme pelaamaan ja vasta pelin jälkeen katsomme tulostaululle. Keskitymme jokaiseen otteluun kerrallaan ja pelaamme oman tekemisen kautta nämä matsit.”

Oikeastaan koko kauden Indiansin hyökkäystä pelinrakentajana pyörittänyt Emilia Kemppi on monien harjoituskertojen jälkeen onnistunut lisäämään arsenaaliinsa heiton, joka laajentaa päävalmentaja Msaknin käytössä olevan hyökkäyksen repertuaaria selvästi. Kemppi ja keskushyökkääjä Satu Suninen kantavat palloa erinomaisesti ja laitahyökkääjistä etenkin Jaana Kekki ja Tia Appelgren pystyvät koppaamaan pallot kiinni, joten vastustajat eivät voi keskittyä vain toisen asian puolustamiseen. Indiansin hyökkäys on takonut taululle pisteitä hyvään tahtiin koko kauden ajan ja erityisesti otteluiden aluissa joukkue on ollut terävästi mukana. Oman mausteensa hyökkäyspelaamiseen tuo pelinrakentaja Carola Lindholmin mahdollinen paluu kentälle, Lindholmin hyvä heittokäsi toisi entistä enemmän vaarallisuutta joukkueen hyökkäämiseen.

Puolustuksessa Indians on viime aikoina ollut rautainen. Joukkue on puolustanut yhtenäisesti, eikä onnistumisia voi laittaa vain yhden naisen harteille. Neljässä viimeisessä ottelussa joukkue on päästänyt vain 27 pistettä omaan päähänsä. Kuopio Steelersille ei siis varmastikaan ole jaossa yhtään helppoa jaardia lauantaina. Indiansin naiset jaksavat taistella jokaisen downin, kuin se olisi heidän viimeisensä ja joukkue on tällä hetkellä niin hyvin hioutunut yhteen, että pienet vastoinkäymisetkään eivät menoa haittaa. Juuri joukkueena onnistuminen on Msaknin ykkösprioriteetti tulevassa ottelussa:

”Onnistuminen joukkueena molemmilla puolilla palloa takaisi hyvät lähtökohdat playoffeja varten.”

Lauantaina siis selviää millaisista asetelmista inkkarinaiset lähtevät metsästämään 1. divisioonan finaalipaikkaa ja mahdollista mestaruutta.