Raportti

Indians Ladiesille tappio trillerin jälkeen

02.08.2016 12:42:55

Kouvola Indiansin naisten joukkue lähti varmistamaan kotietuaan parin viikon päästä alkaviin playoffeihin, kun joukkue kohtasi vieraskentällä Helsinki Wolverinesin. Wolverines tarvitsi ottelusta myös pisteitä, sillä joukkue kamppailee viimeisestä playoff- paikasta kynsin hampain. Brahen kentällä pelattiin siis isoilla panoksilla ja peli oli myös sen arvoinen. Lopulta vierasjoukkue Indians joutui pettymään, kun kotijoukkue piti pisteet Helsingissä jatkoajan jälkeen lukemin 14 – 6.

Wolverines oli tehnyt otteluun kotiläksynsä hyvin ja joukkue onnistui pysäyttämään ensimmäisen neljänneksen alussa kouvolalaisten hyökkäyksen. Indians onnistui kuitenkin neljänneksen puolivälissä rikkomaan kuparisen, kun monitoimipelaaja Emilia Kemppi juoksi pallon maalin pitkän 69 jaardin juoksun jälkeen. Hyvin oli kotiläksynsä puolustuksen osalta tehnyt myös Indians, sillä joukkue pysäytti Woverines hyökkäyksen useita kertoja ensimmäisellä puoliajalla. Vierailijat eivät kuitenkaan onnistuneet lisämään pisteitä omaan sarakkeeseensa, joten ottelu eteni pitkään tasaisissa lukemissa 0 – 6. Juuri ennen taukoa Wolverines hyökkäys onnistui etenemään lähelle Indiansin maalia ja lopulta Hanna-Mari Salapuro onnistui kantamaan pallon maaliin asti. Puoliajalle lähdettiin kutkuttavassa 6 – 6 tilanteessa.

Toisella puoliajalla joukkueiden puolustusjuhla jatkui. Molemmat joukkueet onnistuivat pääsemään ajoittain melko lähelle vastustajan maalialuetta, mutta lopulta puolustus pystyi pitämään hyökkäyksen kurissa. Indiansin hyökkäys eteni ottelussa juosten mukavat 218 jaardia, mutta joukkue ei heittopelillään saanut yhtään onnistumista, tosin joukkue yritti heittää vain muutamia kertoja. Wolverines halusi heittää selvästi enemmän, mutta sekään ei päässyt etenemään heittopelillä kuin 45 jaardia, juoksupelit tuottivat joukkueelle yhteensä 122 jaardia.

Toisella puoliajalla ei lopulta nähty yhtään maalisuoritusta ja ottelu eteni jatkoajalle lukemissa 6 – 6. Amerikkalaisessa jalkapallossa jatkoaika tarkoittaa hyökkäyskilpailua, jossa joukkueet yrittävät päästä tekemään pistesuorituksen. Tässä hyökkäyskilpailussa kotijoukkue Wolverines oli lopulta etevämpi, kun Emmi Snåre onnistui kantamaan 9 jaardin juoksun päätteeksi pallon Indiansin maalin. Näin ollen kotijoukkue nappasi itselleen tärkeät sarjapisteet playoff- kamppailua ajatellen ja Indians ei vielä voinut juhlia kotiedun saavuttamista.

”Varsinaisesti ei mielestäni epäonnistuttu missään, mutta keli oli meille raskas. Pelaamme yhdellä vaihtopelaajalla, kun taas vastustaja pääsee vaihtamaan koko hyökkäyksen ja puolustuksen kerralla. Yhdellä vaihtopelaajalla pelatessa täytyy jaksaa pelata koko peli, mutta näin kuumassa se on todella raskasta. Nyt katsotaan viikon reeneissä ne pienet parannukset peliin ja lähdetään voittajafiiliksellä hakemaan pisteet Kuopiosta”, Indiansin Emmi Soinisalo kommentoi ottelun jälkeen.

Indians pelaa siis runkosarja viimeisen ottelun tukevana lauantaina Kuopio Steelersiä vastaan. Ottelussa on Indiansille vielä panosta, sillä voitto varmistaisi paljon puhutun kotiedun playoffeihin.