Ennakko

Indians haluaa varmistaa kotiedun Helsingissä

25.07.2016 13:23:09

Kouvola Indiansin naisilla on edessään naisten 1. divisioonan runkosarjassa vielä kaksi vierasottelua, jonka jälkeen joukkue pääsee valmistumaan playoffeihin. lauantaina 30.7 joukkue matkaa Helsinkiin Brahen kentälle, jossa vastaan asettuu Wolverines. Voitto Helsingistä käytännössä varmistaisi Indiansille kotiedun muutaman viikon päästä alkaviin playoffeihin.

Indiansin naiset ovat esiintyneet tällä kaudella edukseen, vähäinen pelaajamäärä ei ole haitannut joukkueen menoa, vaan se on päinvastoin yhdistänyt joukkuetta ja saanut sen taistelemaan jokaisen sekunnin mitä se kentällä viettää. Inkkarit ovat keränneet kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi voittoa ja ainoan pienen kauneusvirheen voitto-tappio-sarakkeeseen aiheutti sarjakärki Hyvinkää Falcons. Falcons- ottelun jälkeen pelaamissaan kolmessa ottelussa Indians on kuitenkin ollut erittäin vakuuttava. Kouvolalaisien maalisuhde viimeisestä kolmesta ottelusta on hulppea 104 – 13, joten joukkue on onnistunut molemmilla puolilla palloa erinomaisesti.

”Peli alkaa olla uomissaan ja kokonaisuus kunnossa, niin kuin tässä vaiheessa kautta tuleekin olla. Koko kauden olemme tehneet töitä näitä viimeisiä pelejä varten ja voitto lauantaina takasi meille kotiedun playoffeihin, joka on tietenkin iso asia”, Indiansin päävalmentaja Asu Msakni kommentoi tulevaa ottelua.

”Kotietu on tärkeä, sillä silloin pelaajien ei tarvitse matkustaa vaan he saapuvat kotoa hyvin levänneinä ja keskittyneenä. Kotikenttä ja –yleisö tuovat vielä oman lisänsä siihen peliin, uskon että pystymme luomaan sellaisen tapahtuman, jossa kaikilla pelaajilla on mukava pelata.”

Edellisessä ottelussa Joensuu Wolvesia vastaan Indians esitti uutta hyökkäyspeliään, kun aiemmin tällä kaudella juoksupainotteisesti hyökännyt ryhmä käytännössä heitti vastustajansa kumoon. Pelinrakentajana lähes koko kesän esiintynyt Emilia Kemppi on tehnyt koko kesän töitä heittämisen kanssa ja nyt se alkaa tuottaa hedelmää myös kentällä. Kempin ja etenkin Jaana Kekin yhteispeli oli hienoa katsottavaa Wolvesia vastaan ja pikkuhiljaa varmasti myös muut laitahyökkääjät löytävät yhteisen sävelen Kempin kanssa. Maija Laukkanen jaksaa kantaa vahvasti palloa ja blokata puolustajia downista toiseen, tähän soppaan kun lisätään vielä Tiina Kekin johtaman hyökkäyksen linjan hyvä pelaaminen, on Indians vaikeasti pysäytettävissä. Pienellä pelaajamäärällä usein pelaava Indians jaksaa myös taistella puolustuksessa, jossa jokainen nainen hoitaa oman roolinsa mallikkaasti. Wolverinesin hyökkäykselle ei varmasti helppoja jaardeja ole Brahen kentällä jaossa.

Ottelu on molemmille joukkueille todella iso, Indiansin taistellessa kotiedusta, Wolverines käy pari sijaa alempana tiivistä kamppailua playoff-paikasta. Voitto sarjakakkosesta olisi varmasti tervetullut lisä joukkueen pistesarakkeeseen.

Msakni: ”Wolverinesilla on paljon pelaajia ja he ovat nuori ja nälkäinen joukkue. Hyvin valmennettu joukkue on parantanut kauden mittaan peliään aivan kuten mekin, ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen.”

Panosta ei siis todellakaan Brahen kentällä pelattavasta ottelusta puutu, ottelu alkaa kello 15.