Raportti

Indians Ladies vakuuttava viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan

25.07.2016 11:08:37

Kouvola Indiansin naisten joukkue jatkoi lauantaina hyvää kauttaan Kuusankoskella, kun joukkue kohtasi Wolvesin Joensuusta. Sarjassa toisena oleva Indians ei antanut vieraidensa yllättää vaan pelasi hyvän ottelun ja voitti puhtaasti lukemin 48 – 0. Jälleen kerran pienellä rosterilla pelannut Indians näytti, ettei vähäinen pelaajamäärä estä pelaamasta hyvää ottelua molempiin suuntiin.

Ottelun alussa Joensuun hyökkäyspeli toimi ja joukkue pääsi kolkuttelemaan kotijoukkueen maalilinjaa. Kuitenkin Indians onnistui tilkitsemään puolustuksena eivätkä vieraat saaneet palloa maalin asti. Omalla hyökkäysvuorollaan Indians ei kauaa viihtynyt, sillä Emilia Kemppi juoksi heti ensimmäisellä downilla upean lähes koko kentän mittaisen juoksun maaliin asti. Maija Laukkasen juostua vielä kaksi lisäpistettä olivat taululla lukemat 8 – 0 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen Indiansin peli alkoi rullata upealla tavalla. Puolustuksessa joukkue onnistui pysäyttämään Wolvesin hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen ja hyökkäyksessä joukkueelta tuntui onnistuvan lähes kaikki. Indiansin toinen maali syntyi heti ensimmäisellä heittopelillä, kun Kemppi löysi syötöllään laitahyökkääjistä Jaana Kekin ja Kekki pinkoi pallon maalin. Ennen puoliaikaa Indians onnistui maalinteossa vielä kahdesti ja puoliajalle siirryttiin kotijohdossa lukemin 30 – 0.

”Muutimme hieman strategiaa ja lähdimme heittämään paikaltaan rullaamisen sijaan. Heitot alkoivat napsahdella kohdilleen ja kun laitahyökkääjät osaavat kopata, niin siitä syntyy hyvä peli”, Kemppi kommentoi hieman erilaista kotijoukkueen hyökkäämistä.

Toisella puoliajalla Indiansin hyökkäys muuttui selvästi heittopainotteisemmaksi, mutta se ei joukkueen menoa haitannut. Pelinrakentaja Kempin heitot napsuivat laitahyökkääjien käsiin hyvällä prosentilla ja tulosta syntyi. Toinen puoliaika tarjosi vielä kolme maalia ja näin ollen loppulukemiksi muodostuivat 48 – 0. Jaana Kekki keräsi lopulta hulppeat 4 touchdownia ja niiden lisäksi vielä useita hienoja kopppeja. Emilia Kempille kertyi lopulta kaksi juostua ja viisi heitettyä touchdownia ja Satu Suninen keräsi muutaman ison kopin ja puolusti Wolvesin heittopeleissä esimerkillisesti laitahyökkääjiä. Maija Laukkanen kantoi palloa vahvasti keskushyökkääjänä ja puolustuksessa nainen luki Kempin kanssa hienosti Wolvesin juoksupelejä. Lisäksi täytyy kotijoukkueelta nostaa esiin Emilia Soinisalon esiintyminen laitahyökkääjänä, Soinisalo on aiemmin esiintynyt linjapelaajana, mutta poissaolot siirsivät naisen laitahyökkääjäksi. Soinisalo nappasikin yhden upean kopin ja hoiti blokkausvelvoitteensa loistavasti. Indiansin puolustuksen ja hyökkäyksen linjoja ei tietenkään sovi unohtaa, he tarjosivat hyökkäykselle paikat edetä ja puolustuksessa hoitivat hommansa erinomaisesti.

”Hyökkäys kulki tänään tosi hyvin ja heitot napsahti kohdilleen, juoksut kulkivat ja blokkaaminen onnistui. Joensuu puolusti kyllä ihan hyvin, mutta onnistuimme lopulta pääsemään irti heidän puolustajistaan. Joensuu oli hyvin tasaisen oloinen joukkue, joka tekee hyvin töitä”, ottelun parhaana palkittu Kekki kommentoi ottelun jälkeen.

Indiansin päävalmentaja Asu Msakni piti upeasta esityksestä huolimatta jalat tiukasti maassa:

”Jälleen kerran pelasimme yhdellä vaihtopelaajalla, joten siihen nähden erinomainen peli ja erinomainen tulos. Puolustuksen nollapeli tuolla pelaajamäärällä, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Sielläkin oli kuitenkin virheitä, jotka täytyy korjata. Kovat pelit ovat vasta edessäpäin neljän viikon päästä playoffien muodossa, ja siellä meillä toivottavasti on kotietu käsissämme. Koko kesän olemme Emilian kanssa heittämistä harjoitelleet ja kuten sanoin kovat pelit ovat vasta edessäpäin ja innolla odotan, että pääsemme niissä peleissä esittelemään täysin uudenlaisen Indians-hyökkäyksen.”

”Tässä ottelussa annoimme viestin koko naisten 1. divisioonalle, yllätyksiä täynnä oleva Indians on nyt lähtenyt dieselmäisesti kunnolla käyntiin ja saatte nähdä mitä tuleman pitää.”

 

Indians pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi. Wolves sen sijaan matkaa lauantaina sarjakärki Hyvinkää Falconsin vieraaksi.