Ennakko

Indians Ladies haluaa jatkaa hyviä otteitaan Kuusankoskella

19.07.2016 18:27:41

Kouvola Indiansin naisten joukkue jatkaa pelejään naisten 1. divisioonassa pienen tauon jälkeen lauantaina, kun joukkue saa vieraita Joensuusta. Tällä hetkellä sarjassa kolmantena oleva Indians on hävinnyt vain yhden ottelun tällä kaudella, vastustaja Wolves sen sijaan taistelee sijoituksista pudotuspeliviivan tuntumassa saldollaan kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Indians siirtyi parin viikon tauolleen voitettuaan etenkin loistavan puolustuspelin ansiostaan Raisio West Coast Phoenixin lukemin 6 – 44. Indians on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä ja joukkue jahtaa kotietua todenteolla. Tilanne näyttää kotijoukkueen osalta erittäin hyvältä; peli on alkanut löytää uomiinsa, vaikka monet pelaajat ovat joutuneet pelaamaan hieman vierailla pelipaikoilla. Lisäksi kouvolalaiset ovat tasapisteissä toisena sarjassa olevan Mikkeli Bouncersin kanssa, mutta inkkareilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten voitto lauantaina nostaisi joukkueen ohi Mikkelin naisten.

Indians on esiintynyt kaudella melko tasaisen varmoin ottein ja kaikki pelaajat ovat pelanneet hyvällä tasolla. Emilia Kemppi on ollut monessa ottelussa avainasemassa, kun inkkarinaiset ovat repineet eroa vastustajaan. Kemppi johtaa rauhallisen vakuuttavasti ja hyvällä esimerkillään niin hyökkäystä kuin puolustustakin. Satu Suninen tekee suurella tahdolla töitä siellä missä häntä tarvitaan, eikä naista pysäytä edes selvästi isommat vastustajat. Suninen raivaa puolustuksessa tiensä läpi vastustajan hyökkäyksen linjan ja hyökkäyksessä hän jaksaa polkea eteenpäin keskushyökkääjän paikalta. Tiina Kekin johtama hyökkäyksen linja luo koko ajan aukkoja joista Kemppi ja Suninen voivat juosta, vaihtoehtoisesti myös heittoblokit toimivat ja Indians voi hyökätä myös heittäen. Laitahyökkääjät Tia Appelgren ja Jaana Kekki tekevät kaiken mitä joukkue heiltä kussakin tilanteessa tarvitsee. Useamman vuoden pelanneiden naisten rinnalla uudet tulokkaat ovat pelanneet loistavia pelejä ja omaksuneet nopeasti joukkueen pelitavan ja tehtävänsä kentällä.

”Tauon aikana olemme keskittyneet perusasioihin ja – tekniikoihin, sekä herkistelleet, jotta olemme valmiina jälleen pelaamaan”, Indiansin päävalmentaja Asu Msakni valaisee joukkueen valmistautumista, ”Lauantain pelistä tulee varmasti meidän tytöille rankka koitos. Sääennustuksessa on lupailtu hellettä ja lähdemme peliin taas melko pienellä rosterilla.”

Vierasjoukkue Wolves majailee tällä hetkellä sarjassa sijalla kuusi. Joensuulaisilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, mikäli loppukausi menee täysin nappiin. Edellisellä kierroksella joukkue jäi kuitenkin nollille Porvoo Butchersin vieraana. Porvoolaiset onnistuivat pimentämään Wolvesin hyökkäyksen ja kuittasivat sarjapisteet lukemin 20 – 0. Myös Joensuulaisilla on ollut pieni tauko peleistä, joten harjoituksissa on varmasti käyty läpi hyökkäyksen tekemistä, jotta Porvoon tapahtumat eivät uusiudu.

Msakni: ”Joensuu on uudehko joukkue, josta ei itselläni sen tarkempaa tietoa liiemmin ole. Videon perusteella joukkue pelaa kuitenkin hyvin perusjenkkifutista, uskon että olemme löytäneet siihen harjoituksissa eväät, jotka riittävät voittoon asti.”

Indians – Wolves Kuusankoskella 23.7 kello 14.