Raportti

Indians Ladiesille onnistunut ryöstöretki länsirannikolle

04.07.2016 11:50:43

Kouvola Indiansin naiset jatkavat vakuutavia otteitaan naisten 1. divisioonassa. Playoffien kotietua metsästävä joukkue kukisti lauantaina vieraskentällä Raisio West Coast Phoenixin lukemin 6 – 44. Voitolla kouvolalaiset alkavat olla varmasti jo playoffeissa ja ja kotietukin on askeleen lähempänä.

Hyvistä urheilijoista koostunut raisiolaisryhmä jaksoi taistella ensimmäisellä puoliajalla hyvin ja lukemat olivatkin erittäin tiukat 6 – 14. Puoliajalla Indians teki pieniä viilauksia pelaamiseensa ja toisella puoliajalla kone käynnistyi kunnolla. Indiansin puolustus riisui West Coast Phoenixin täysin aseista ja omassa hyökkäyksessään joukkue oli tehokas vieden toisen puoliajan lukemin 0 – 30. Indiansin puolustuksen koordinaattori Mika Lindholm kehui joukkueen suoritusta ottelun jälkeen:

”Puolustus pelasi yhtä nukahdusta lukuun ottamatta täydellisen ottelun ja special teamit antoivat hyökkäyksellemme loistavat asetelmat pelaamiseen. Hyökkäys käytti tilaisuutensa tehokkaasti ja lukemat ovat juuri sen näköiset. Puolustuksessa jatkettiin samalla pohjalla kuin Porvoo-ottelussa, puoliajalla teimme pieniä viilauksia, jotka toimivat hyvin toisella puoliajalla. Emilia Kemppi oli jälleen loistava, Emmi Soisalo on aloittanut vasta muutama viikko sitten, mutta pelasi loistavasti puolustuksen linjassa. Lisäksi Satu Suninen jaksaa painia hienosti isompia naisia vastaan, Tia Appelgren pelasi myös hyvän ottelun takakentällä. Kuitenkaan vastustajan pitäminen kuudessa pisteessä ei onnistuisi ilman koko puolustuksen loistavaa pelaamista.”

Indiansilla oli ottelussa matkassaan 10 pelaajaa, kun kotijoukkue juoksutti kentälle tuplamäärän eli 20 pelaajaa. Helteisessä säässä Indiansin naiset jaksoivat kuitenkin painia hyvin koko ottelun ajan.

”Nähtävästi hyökkäyksemme ja puolustuksemme ovat hieman kuin diesel eli käynnistyvät kunnolla vasta puoliaikaan mennessä. Raisiolla oli hyvä määrä pelaajia ja loistavia urheilijoita, he tulevat olemaan varmasti kova joukkue jatkossa. Heidän tukimiehensä pelasivat hyvän ottelun ja jouduimme tekemään heidän takiaan muutoksia hyökkäyspeliimme.”, Lindhom antoi kehuja myös vastustajille.

Pelaajista sentteri Tiina Kekki ja Maija Laukkanen olivat samoilla linjoilla Lindholmin kanssa:

”Raisio oli kova vastus ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla tuntui, että he pääsevät pelistä jyvälle, toisella puoliajalla heidän otteensa kuitenkin hieman herpaantui. Meiltä kuitenkin hyvä nousujohteinen peli kokonaisuudessaan”, Kekki kommentoi vastustajan ja oman joukkueen otteita.

”Hieman olimme alussa hukassa, kun ei aina tiedetty mihin kukakin puolustuksessa menee. Kuitenkin vahvaa perustekemistä itseltä ja koko joukkueelta”, Laukkanen lisää.

Indians saa nyt levätä peleistä pari viikkoa, jonka aikana joukkue keskittyy hieman tekniikoihin ja hioo pelikirjan viimeisen päälle kuntoon.