Ennakko

Indians hakee avausvoittoa kolmannessa kotipelissä

20.06.2016 14:27:49

Indians on aloittanut kautensa miesten 1. divisioonassa kahdella tappiolla. Sunnuntaina 19.6 joukkue lähtee tavoittelemaan avausvoittoa, kun se saa vieraakseen Kuusankosken nurmelle Steelersin Kuopiosta. Steelersin voittotili on myös avaamatta, joten kentällä nähtäneen kaksi nälkäistä joukkuetta.

Indiansin kauden alku on ollut tukkoinen. Kauden avausottelussa joukkue taisteli hyvin, mutta Jyväskylän Jaguaarit veivät pisteet mukanaan Keski-Suomeen. Kauden toisessa ottelussa Kuusankoskella Hämeenlinna Huskies murjoi kotijoukkueen maanrakoon 0 – 48. Indiansin hyökkäyspeli takerteli pahoin etenkin Huskies-ottelussa ja hyökkäyksen raiteilleen saaminen on tärkeää mikäli joukkue mielii pudotuspeleihin. Sarjataulukossa tällä hetkellä maalisuhteen vuoksi viimeisenä oleva kotijoukkue voisi voitolla ottaa askeleen kohti pudotuspelejä, sillä vain yksi joukkue tällä kaudella jää niiden ulkopuolelle. Indians siirsi viime ottelun lopussa tukimiehenä pelanneen Ville Lindstenin keskushyökkääjäksi ja väkivahva Lindsten hieman piristi joukkueen hyökkäystä, on mielenkiintoista nähdä miten Indians hyökkäyksensä Steelersiä vastaan järjestää.

”Ei meillä ole painetta voittaa, mutta tietenkin halu on kova, meidän täytyy kuitenkin parantaa peliämme huomattavasti. Toivottavasti ottelusta tulee mielenkiintoinen ja tiukka, puolustuksemme täytyy jatkaa siitä mihin se viime ottelun toisella puoliajalla parhaimmillaan pystyi. Hyökkäyksemme voisi myös saada kunnon lennon päälle” Indiansin Connor Zahariev toteaa ottelun alla.

Kuopio Steelers lähtee Kouvolan vierailulleen hyvin samoista lähtökohdista kuin kotijoukkue. Kaksi aikaisempaa otteluaan hävinnyt kuopiolaisryhmä haluaa myös ottaa ison kiinnityksen pudotuspelipaikkaan. Viime kaudella 2. divisioonasta noussut Steelers eroaa muista joukkueista rakenteellisesti, sillä joukkue luottaa täysin kotimaisiin voimiin. Myös Steelersillä on ollut ongelmia hyökkäyspäässä, sillä joukkue on kahdessa pelissä tehnyt vain 14 pistettä. Ottelussa jännitetään kumman joukkueen ketsuppipullo aukeaa paremmin sunnuntaina vai jatkuvatko joukkueiden hyökkäyspään takkuilut.

Indiansin hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joella on kuitenkin selvät sävelet ottelua varten:

”Molemmat joukkueet laittavat varmasti kaiken peliin ja repivät itsestään irti kaiken mikä vain irtoaa. Vastustaja on hyvin samaa tasoa kuin me olemme olleet tähän saakka, nyt meidän täytyy vain saada onnistumisia. Nämä ovat viimeisiä hetkiä herätä tähän kauteen, jos mielimme pudotuspeleihin. Kuitenkin myös Steelers tietää tämän ja heidänkin täytyy pyrkiä availemaan ovia pudotuspeleihin sunnuntaina.”

Indians ja Steelers jahtaavat pudotuspelipaikkaa sunnuntaina 19.6 Kuusankoskella kello 17 alkaen.

Poissa

Indians: Troy Rice, Jaakko Happo, Eero Vaija, Veeti Munck, Jere Ilves, Jani Suursalmi

Steelers: -

Epävarmat:

Indians: Joonas Koivisto

Steelers: -