Uutinen

Idän Jättiläiset - East City Giants, uusi paikallispeli?

07.06.2018 07:41:51

Kouvola julistautui loka-marraskuun Helsingin Sanomien mainonnassa Itä-Helsingiksi: ”Unelmaduuneja Itä-Helsingissä”. Juttu mainoksesta Kouvolan Sanomissa. ECG ja Indians pelaavat siis Itä-Helsingin paikallisottelun.

Molempien joukkueiden puolustukset ovat edellisissä otteluissa vuotaneet kuin seula: Indians on päästänyt keskimäärin 49 pistettä per ottelu, ECG:llä lukema on vähän suurempi eli 66 pistettä. Tehtyjen pisteiden keskiarvossa aidot Itä-Helsinkiläiset vievät selvän voiton.

Indians sai tappiolliseen UNC peliin mukaan Paavo Korhosen ja Kari Partasen. Partasella todettiin pelin jälkeen lepoa tarvitseva käsivamma joka estää ainakin viikonlopun ECG pelin pelaamisen. Lisäksi sivussa ovat edelleen Joe Siiskonen ja Teemu Tuovi. Myös takakentän ilmatilan valtias Eero Vaija on sivussa ECG pelistä varusmiespalveluksen takia.

Joukkueella on kova työ saada peli uomiinsa, sillä tällä hetkellä ei toimi oikein mikään osa-alue: Garcian pyörittämä hyökkäys ei saa aikaiseksi tasaisia hyökkäysvuoroja ja lisäksi se ottaa aivan turhia rangaistuksia. Puolustuksen koordinaattori Devon Davisilla on nippu nopeita nuoria pelimiehiä sekä valmiinoloinen puolustuksen linja, joilla pitäisi pystyä pysäyttämään vastustajan hyökkäysvuorot. Erikoisjoukkue pelaaminen tuottaa myös harmaita hiuksia molemmin puolin palloa.

Sunnuntaina joukkueella onkin näytön paikka; pestä kasvonsa ja nousta omalle tasolleen pelaamaan.