Uutinen

David Jozsa - rakkautta ja piikkilankaa

01.05.2018 11:25:54

Indiansin kipukohtia kaudella 2017 oli puolustuksen linja. Vaikka talvella joukkoihin liittyi uusia linjapelaajien kokoisia karjua, oli valmennuksen toiveissa varmistaa, ettei pelin tärkeimpien osa-alueiden pelaajien tarvitse puurtaa kentällä kahteen suuntaan. Unkarilainen 24-vuotias David Jozsa (185cm/124kg) omalta osaltaan paikkaa tätä vajausta, ja toivottavasti hyvin paikkaakin. 

Davidia ollaan istuttamassa keskelle puolustuksen linjaa, sillä hänellä on kokemusta sekä tacklen että nos tacklen pelipaikoilla pelaamisesta. Käytännössä siis Indiansin puolustuksen koordinaattorilla on vaihtoehtoina 4-3 ja 3-4 puolustukset. 

Jozsa aloitti jefun 13 vuotiaana 2008, jolloin ensikosketus soikeaan pelivälineeseen tapahtui koulussa ja sitä myöten myös NFL:n pelit tulivat tutuiksi kuin myös lähin seurajoukkue Unkarissa.

Davidin rakkaus jalkapalloon on tuttuja sanoja kaikille lajia pelaaville: David Jozsa

Rakastan jalkapalloa, koska se on väkivaltainen ja kaunis peli. Taiteilijat kuten laulajat ja taidemaalarit ilmaisevat itseään taiteen kautta, minä ilmaisen itseäni parhaiten jenkkifudiskentällä. Yksinkertaisesti olen täysin eri ihminen pelikentällä.

David on pelaajana parhaimmillaan juoksun pysäyttäjänä linjan keskellä, ja sitä häneltä juuri odotetaankin. Toki häneltä odotetaan myös vahvaa heittoryntäystä. Jozsa itse haluaa edelleen kehittyä kaikilla pelin osa-alueilla paremmaksi pelaajaksi.

Otteluihin valmistautumisen David ottaa vakavasti. Intohimoinen harjoittelija lajiharjoitusten lisäksi tekee henkilökohtaisen harjoitteen joka päivä. Seuraavaan peliin valmistautuminen alkaa otteluvideoiden kautta ja pelipäivän lähestyessä aletaan siirtymään "jalkapallo tilaan". Valmistautumiseen kuuluu elokuvat kuten Gladiaattori, Rocky -elokuvat ja Any Given Sunday sekä musiikkina hardcore hiphop ja heavy metal.

Olen kiitollinen jenkkifudikselle, sillä se todellakin on vaikuttanut koko elämääni. Se auttaa minua taistelemaan kohti omia tavoitteitani elämässäni. Ilman jalkapalloa, en olisi sama henkilö kuin olen tänään.

Tähänasti mieleenpainuvin ottelu Davidilla on vuodelta 2014 loppuottelu, ensimmäinen finaali koskaan. Vaikka Jozsa ei tuossa finaalissa kovin paljoa peliaikaa saanutkaan, se asetti selkeän tavoitteen tuleville kausille, sillä finaalipelit ovat jotain sellaista mitä todellakin kannattaa tavoitella.

Vapaa-aikaa David viettä kavereiden kanssa hengaillen. Isojen ja tärkeiden pelien jälkeen mielelläni lähden joukkueen kanssa ulos ruokailemaan, mutta aika kuluu myös itsekseni lepäillen, ruokaa tehden ja elokuvia katsellen pelien jälkeen.

Valokuvat: Georgina Lenard, Kiraly Etelka/Varadi Barna ja Mihaly Jozsa

David Jozsan joukueet:

David Jozsa sosiaalisessa mediassa:

Unkarilaisen jefun fanisivuston juttu Davidista