Uutinen

Granit Uka Koripallosta Jenkkifudikseen

05.04.2018 20:18:53

22-vuotias Englantilainen laitahyökkääjä Granit Uka (181cm/85kg) siirtyi jenkkifudiksen pariin koripallosta. Koripalloa Granit pelasi mm. Jenkeissä ja Kosovossa Iso-Britannian lisäksi. Jenkkifudis kiinnosti Granitia koripallon ohessa, mutta vasta opintojen aloittamisen yhteydessä Kingstonissa alkoi Granitin ura myös jenkkifudiksessa.

Yliopiston tulokkaita värväsi eri lajien joukkueet ja ryhmän. Granit etsi nimenomaan koripallojoukkuetta, mutta tuli värvätyksi myös jenkkifudisjoukkueeseen. Lopulta voiton vei jenkkifudis, sillä Granitin luontainen lahjakkuus lajiin sai koutsit kuumiksi, jotka väittelivät keskenään mille pelipaikalle Granit tullaan joukkueessa laittamaan. 

Granit muistelee lämmöllä kauden 2016/2017 London Horneteissa pelaamaansa I-divisioonan viimeistä ottelua.

Meillä oli paljon pelissä tuossa ottelussa. Tappio olisi pudottanut meidät sarjatasoa alemmaksi.  Pudotin kaksi esimmäistä minulle tullutta palloa eikä matsi alkanut kovin hyvin.

Silloinen valmentajani sanoi: "Granit, palaa kentälle ja pelaa tätä peliä niinkuin osaat". Tämän jälkeen pallot jäivät käsiin ja Granit tilastoi 9/11 kiinniottoa, 110 heittojaardia, yli 30 juoksujaardia ja yli 60 jaardia palautuksia sekä kaksi TeeDeetä. Lisäksi Granit valittiin sarjan tärkeimmäksi pelaajaksi hyökkäyksessä ja vuoden tulokkaaksi.

Jenkkifudiksessa Granit syttyy pelien voittamisesta, ryhmittymisestä mies miestä vastaan aloituslinjassa jossa hyökkääjän on voitettava puolustaja. Ja kova treeniviikko, peli ja voitto taskussa. Sitä parempaa fiilistä ei saa mistään.

Pelin jälkeen kavereiden, perheen, joukkueen ja fanien kanssa hengailu, katsoa peli uudelleen kera ruuan ja hyvän juoman. Joskus videopelejä joukkueen kanssa. Niistä on after game tehty.

Granit Uka joukkueet:

  • 2014/15 - tähän päivään - (Kingston University)
  • 2016/17 - 2016/17 - (London Hornets)

Granit Uka sosiaalisessa mediassa:

Granit Ukan löytää myös mainoksista: