Uutinen

Harrastejoukkue "Äijäliigaan"

06.10.2017 00:11:22

Indiansin miesten edustusjoukkue saa rinnalleen harrastejoukkueen. Uuden joukkueen perustamisella halutaan tarjota uusille harrastajille matalan kynnyksen mahdollisuus aloittaa uusi harrastus tai kokeilla jenkkifudista. "Saattaa olla, että kynnys lähteä pelaamaan jenkkifudista heti I-divisoonaan ei ole aloittelevan pelaajan kannalta aina paras mahdollinen tie lajin pariin, siksi haluamme tarjota Kymenlaaksoon mahdollisuuden aloittaa harrastus alemmalta sarjatasolta" valottaa II-joukkueen perustamisen taustoja Mika Lindholm. "Jenkkifudiksen pariin on useampikin reitti, sillä vaikka lajissa junioripelaaminen alkaa olla hyvällä tasolla ja tuottaa pelaajia miesten joukkueisiin, kannattaa muistaa että lajitaidot voi hankkia myös vanhemmalla iällä. Junioritaustaa ei siis välttämättä tarvita".

Uusi joukkue tulee harjoittelemaan pääosin samoilla vuoroilla yhdessä edustusjoukkueen kanssa, ja käytettävissä on pääosin samat valmentajaresurssit. Alkuvaiheessa tällä varmistetaan harjoitusvuorojen riittävyys molemmille joukkueille, sillä talven 2017-2018 harjoitusvuorot on jaettu jo viime maaliskuussa eikä varsinkinaan sisähallissa tai isoissa liikuntahalleissa ole vapaita vuoroja tarjolla. Jatkossa joukkueelle tullaan hakemaan oma harjoitusvuoro myös talvikaudelle. Lauantaista 11.11 lähtien harrastejenkkipalloa pääsee siis kokeilemaan Saviniemen urheiluhallissa klo 14:00-15:30.

Ensi alkuun käydään läpi jefun tekniikoita ja liikkuvuus harjoitteita, mutta mahdollisimman pian harrastejoukkue pukee pelivarusteet päälle ja aloitetaan myös täysikontaktin harjoittelu. Harrastejefu on Indiansissa hinnoiteltu maltillisesti, sillä 50€/kk maksu sisältää harjoitusvuorot, valmennuksen, pelivarusteet ja kilpailulisenssin kaudelle 2018. Toimintamaksun lisäksi pelaajan hankittavaksi tulee vakuutus ja henkilökohtaiset suojaimet kuten hammasuojat ja alasuojat sekä pelikengät. 

Ikäraja joukkueeseen on 18vuotta, tätä nuoremmille on tarjolla juniorijoukkueet harrastusta varten.

Harrastejefu marraskuussa (katso FB tapahtuma tästä):

 • Ensimmäiset treenit marraskuun 11pv
 • Toimintamaksu 50€/kk, voi maksaa myös Smartum tai Kuntoseteleinä yms.
 • Harjoitukset:
  • Lauantaina 14:00-15:30 lajiharjoitus
  • Tiistaina 16:00-18:00 punttisali
  • Torstaina 17:00-19:00 punttisali
  • Perjantaina 16:30-18:00 nopeus/liikkuvuusharjoitus