Ennakko

Maanantai-illassa vastaan astelee Ahmat

12.06.2017 01:29:14

Wolverines ja Indians ovat pelanneet keskinäisiä otteluita vuodesta 2013 lähtien jolloin molemmat joukkueet taistelivat Vaahteraliigan pisteistä. 2014 kilpakumppanit olivat Liigan häntäpäässä ja 2015 joukkueiden tie vei I-divisioonaan. Divisioonassa Wolverines on jatkanut sarjan kärkipään joukkueena kun taas Indians on kasvattanut uutta tulemistaan sarjan häntäpäässä.

Wolverines lähtee maanantain otteluun ennakkosuosikkina viime vuoden finalistina. Indians taasen pelasi viimekaudella voitottoman kauden ja on metsästämässä tuolle putkelle katkoa Wolverinesin kustannuksella. Viime kaudella joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa Indians oli lähellä yllättää välieriin matkavan Helsinkiläisryhmän ja tälle kaudelle molemmat joukkueet ovat asettaneet tavoiteet korkealle I-divisoonassa.

Indiansin pelinrakentaja Myles Gates väläytteli osaamistaan Jyväskylää vastaan vaikkakin heittoja päätyi myös vastustajan hyppysiin. Nyt aikaeron rasitukset ovat takanapäin ja pelinrakentajalla on ehjä harjoitusviikko laitahyökkääjien Eero Vaija, Otto Tolvanen, Chriss Green ja Ville Juutila kanssa. Kun lisäksi pelaajat ovat Gatesille tutumpia, on hyökkäyskaartiin ainakin osittain nostettu puolustuksesta Niko Boman. Indiansin keskushyökkääjä Ville Lindstenin pelaaminen illan ottelussa on vielä epävarmaa, joten voi olla että juoksuhyökkäyksestä on yksi palanen poissa.

Wolverines näyttäisi jatkavan vahvasti samalla pelaajarungolla kuin viime kaudellakin, vahvistuksena voidaan pitää Kouvolassakin pelannut Vincent Pervisiä. Juoksujaardeissa Pervis jäi kuitenkin Andre Dahlmanin jalkoihin Kuopiota vastaan ja onkin mielenkiintoista nähdä saako Pervis Kouvolassa enemmän vastuuta pallollisena pelaajana.

Indiansin puolustuksen linja saa kaivattua massaa keskelle kun ensimmäisen pelin sairastapauksen takia missannut kolossimainen Hannu Alanko tekee paluun pelikentille. Jätti on tervetullut takaisin tositoimiin ja pitkän huiskealta Alangolta onkin odotettavissa ainakin muutama maahanlyönti keskelle suuntautuvissa heitoissa.

Indiansin ja Wolverinesin ottelu alkaa hiljaisella hetkellä keväällä pois nukkuneen Troy Shoaten muistoksi. Shoate edusti Indiansia kaudella 2015 ja muistetaan Kouvolassa iloisena ja reiluna pelurina.

Indians-Wolverines maanantaina klo 19:00 Kuusankosken Urheilupuistossa

Liput 12/8€, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Liput Zup-ticketistä tai luukulta.