Uutinen

Indians hankki potkuvoimaa

21.04.2017 07:18:26

Indians on solminut harvinaisemman pelaajasopimuksen Eurooppalaisessa jenkkifudiksessa, kun kesän peleihin saapuu potkupelien erikoismies Peter Smith (183cm/85Kg). 

Englannin passin omaava Peter Smith on myös Australian kansalainen. Eurooppaan 27-vuotias Smith saapui ensimmäisen kerran 2010 Italian Milanon Rugby joukkueeseen. Ammattilaisrugbya Smith pelasi Italian lisäksi mm. Englannissa ja Japanissa. 2011 tie vei Jenkkien yliopistosarjoihin Missouriin ja siitä lähtien kenkää on saanut soikiopallo.

Indiansin valmennus näkee Smithin tasoisen potkaisijan saamisen joukkueeseen mahtavana etuna tulevaan kesään: "Olemme aikaisempina vuosinakin etsineet potkaisijaa joukkueeseen ajatuksena lähinnä Special Team osaamisen saamikseksi seuraan. Ensinnät ovat kaatuneet hyökkäyksen ja puolustuksen koordinaattoreiden tarpeisiin Eu:n ulkopuolisten pelaajien osalta. Kun nyt tarjoutui saada huippupotkaisija Eu-passilla, tartuimme välittömästi tilaisuuteen. Keskustelut Peterin kanssa sekä hänen aikaisemmat vuodet Euroopassa ja tietenkin pelivideo vakuuttivat meidät siitä että tätä kannattaa nyt kokeilla." Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm toteaa.

"Meillä on nyt huippukaverit valmennuksessa, sillä Myles Gates ottaa hyökkäyksen koordinoinnin vastuulleen (Pelinrakentajien lisäksi myös laitahyökkääjien henkilökohtaisen valmennuksen), Ari Suomalainen huolehtii puolustuksen yllätyksellisyydestä (Sekä valmentaa tukimiehiä ja osin takakenttää), Aki Hyppänen ja Roope Martikainen valmentavat hyökkäyksen ja puolustuksen linjapelaajia sekä Mika kauhanen on profiloitunut fysiikkavalmentajaksi ja nyt Peter Smith lisäksi tuo kaivattua osaamista kolmannelle tärkeälle sektorille jenkkifudiksessa (Potkaisijat, muodostelmat)." Lindholm jatkaa. "Selvää on että hyvällä potkaisijalla pisteiden teko muuttuu todellisuudeksi heti puolenkentän jälkeen ja nyt meillä näyttäisi olevan tällainen uhka" Lindholm jatkaa. "Lisäksi aloituspotkuissa pitkien korkeiden potkujen lisäksi meillä on jatkuvasti onside potkun mahdollisuus, tällä saamme myös tähän pelin osa-alueeseen uuden ulottuvuuden, lentopotkuista puhumattakaan.  Toivottavasti hankinta aiheuttaa päänvaivaa myös vastustajien Special Team -koordinaattoreille".

Kouvolassa Smith ottaa paitsi potkimisen myös Special Team valmennuksen harteilleen. Vastaavaa osaamista ei Kouvolan valmennuksessa ennen ole ollut, joten seurassa Smithin osaaminen otetaan ilolla vastaan. Smith nähdään myös panostuksena tulevaisuuteen, sillä hänen vastuualueelleen kuuluu myös Indiansin nuorisojoukkueiden Special Team valmennus.

Smith saapuu Kouvolaan toukokuun loppupuolella ja ensiesiintyminen Indiansin peliasussa on siis sunnuntaina 4.6. Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Jaguaarit pelistä viikonpäästä maanantaina pelataan Indiansin ensimmäinen kotiottelu maanantaina 12.6. kun vieraaksi saapuu Helsinki Wolverines. Indiansin pelaajat asettivat viime syksynä viimeisen pelin jälkee tavoitteeksi tälle kaudelle I-divisioonan voiton ja se on edelleen joukkueen tavoite.