Uutinen

Toni Tuhkanen taklaa Kouvolassa

05.02.2017 13:12:48

Tuhkanen pelasi edellisen kerra Kouvolassa kausilla 2012-2013 joista viimeinen Vaahteraliigassa. Kaudet 2014 ja 2015 Tuhkanen pelasi Helsinki Roostersissa ja sieltä palkintohyllylle on jäänyt kaksi Suomen Mestaruutta. Nyt varmasti taklaava tukimies tuo Vaahteraliiga osaamisensa takaisin Kouvolaan.

Tuhkasen peliura alkoi 2003 Helsinki Wolverines junioreissa, jonka jälkeen Tuhkanen on pelannu Helsinki 69ersissa (2004 ja 2006), Lappeenranta Rajaritareissa 2007, Kouvola Indiansissa (2005, 2010 ja 2012-2013) ja viimeksi siis Helsinki Roostersissa 2014-2015. Tuhkanen osallistui 2014 Roostersissa IFAF Champions Leagueen, ICL peleistä Roosters pelasi itsensä finaaliturnaukseen asti ja Tuhkanen kertookin Euroopan pelien olleen kokemuksena mielenkiintoinen ja opettavainen. "Finaali osoittautui todella tiukaksi ja fyysiseksi väännöksi" Tuhkanen toteaa. Saavutuksena 2014 kaudelta palkintokaapissa siis 2014 Champions League -mestaruus.

Kysymykseen paras/onnistunein kautesi, Tuhkanen kertoo vuoden 2015: "Tilastollisesti se ei ollut mikään ihmeellinen koska en ollut mestari joukkueen avauskokoonpano tasolla. Lb osasto oli todella vahva mielestäni molempina vuosina, kun olin roostersin riveissä. Opin kuitenkin kahden vuoden aikana uskomattoman paljon lajista jota olin kuitenkin jo pitkään harrastanut. Kun harjoitteli maajoukkuemiesten, kovien importtien sekä hyvän valmennustiimin kanssa oli kehittyminen käytännössä taattua. Työ ja opiskelu toki rajoitti hieman osallistumista. Vaikka peliaika ja tilastot jäivät vähemmälle uskon silti kehittyneeni enemmän pelaajana kuin koskaan aiemmin. Suuret kiitokset tästä koko Roostersin organisaatiolle, valmentajille sekä pelaajille. Pääsin vielä runkosarjan päätteksi jopa nauttimaan hieman Taftia vastaan jossa tuli muutama syötönkatkokin."

Saavutukset pelaajana tähän asti:

  • U21 SM pronssia
  • U19 SM hopea
  • Korkeakoulusarjan SM hopea
  • Vaahteraliiga mestaruus (2014 ja 2015)
  • IFAF Champions League mestaruus (2014)

Vuoden tauon jälkeen on mukava palata takaisin jenkkifudiksen pariin: "Odotan innolla ja mielenkiinnolla tulevaa kautta. 2016 pidin taukoa lajista jotta voisin olla enemmän aikaa perheeni kanssa. Ajoittain hinku päästä kentille oli kova ja lajin seuraaminen sohvalta oli tuskallista. En silti kadu päätöstäni missään vaiheessa sillä perheeni ajaa etusijalle ajankäytössäni." Toni valottaa välivuotta pelaamisesta.

Joukkue on sama kuin 2013, henkilöt sisällä ovat vaihtuneet: "Henkilökohtaisella tasolla pyrin kantamaan oman korteni kekoon ja auttamaan joukkuetta kehittymään sekä haluan antaa kentällä itsestäni sen mitä vielä on annettavissa. Suurin osa kasvoista on vaihtunut siitä kun viimeksi pelasin Kouvolassa mutta vielä on muutama tuttukin." Tuhkanen toteaa.

Miten Toni näkee muutaman vuoden jälkeen Indiansin harjoitukset ja valmistautumisen kauteen 2017: "Harjoitusten ja leirien aikana on vallinnut hyvä ilmapiiri ja joukkue on kehittynyt. Jutin sanoin on menty eteenpäin. Kehitettävää vielä toki on ja mitä enemmän saadaan väkeä rinkiin sen parempi. Terve kilpailu peliajasta ei ole koskaan pahitteeksi, tällöin treenaaminenkin saa uusia ulottuvuuksia ja harjoituksista saadaan enemmän irti. Nähtäväksi jää mitenkä tämä kaikki näkyy kentillä. On aika teroittaa sotakirveet ja suunnata katseet tuleviin haasteisiin."

Indiansin valmennus on erittäin tyytyväinen Tuhkasen jatkaessa peliuraa Kouvolassa: "Toni jos kuka on joukkuepelaaja. Vaahteraliiga tason tukimies tuo paitsi paljon osaamista nuorille pelaajille, toimii myös esikuvana seuran junioripelaajille. Ja ICL mestaruus on meriitti jollaista joka pojan palkintokaapista ei löydy, sen kokemuksen saaminen tähän nuoreen joukkueeseen näkyy varmasti peleissä ja korostuu eritoten treeneissä ja varmuutta tarvittavissa tilanteissa kesän peleissä" toteaa Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm.

Indiansin kausi alkaa Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vierasottelulla Jyväskylä Jaguaareja vastaan.