Uutinen

Champions Leaguen finalisti Myles Gates Kouvolaan

03.04.2017 14:11:30

 

Indiansin pelinrakentaja on tulevana kesänä USA:n kansalainen Myles Gates. Gates pelasi kaudella 2015 Serbiassa SBB Vukovissa johdattaen joukkueensa sekä maansa että Ifaf Europen Champions Leaguen loppuotteluihin. ICL:n välierässä kaatui London Blitz ja Gates merkkautti tuossa ottelussa tilastoihin 44 juoksujaardia ja yhden teedeen sekä 167 jaardia heittämällä ja niinikään yhden teedeen. Finaalissa vastaan asettui Carstad Crusaders. Ottelun tilastoihin jäi Gatesin 140 jaardia juosten ja kolme teedeetä sekä 120 heittojaardia ja kaksi teedeetä. Finaalin voi katso täältä.

Gates luonnehtii itseään pelinrakentajana näin: "Hyvä nopeissa kuvioissa, lisäksi minulla on vahva käsi. Yhtenä isona vahvuutena pidän kykyäni lukea puolustusta oikein ja löytää sieltä heikot kohdat. Minut on vaikea saada maahan aloituslinjan takana liikkuvuuteni takia. Olen johtajatyyppi ja harjoittelen kovaa ja motivoituneesti".

 

 

 

26--vuotias Gates (Europlayers) merkkautti einsimmäisellä euroopan vuotetaan kahdessatoista pelissä 113:sta heitolla 1328 jaardia ja 23 teedeetä. Maalialueelta Gates löydettiin pelivälineen kanssa 12 kertaa. 198 heittoyrityksestä viisi päättyi syötönkatkoon.

Indians leirissä alkuperäinen suunnitelma oli saada Gates Kouvolaan jo maaliskuussa. Suunnitelmat kariutuivat USA:n päässä ja niinpä pelinrakentaja saapuu Suomeen toukokuun lopulla. Gates paitsi toimii Indiansin pelinrakentajana myös hyökkäyksen koordinaattorina tulevana kautena. "Gates on kova atleetti. Kauhasen Mika etsi pelinrakentajaa koko syksyn ja Gates nousi ykkösvaihtoehdoksi juurikin pelinluvun ja nopeiden heittojensa sekä oman liikkuvuutensa ansiosta. Ilkka Jämsän ja Ville Lindstenin kanssa Gates tuo meidän hyökkäykseen kolmannen juoksu-uhkan." Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm toteaa.

Indiansin kauden ensimmäinen peli pelataan Jyväskylässä sunnuntaina 4.6. klo 17:00 Viitaniemen liikuntapuistossa. Kotiyleisölle 2017 Indians esiintyy maanantaina 12.6. klo 19:00 alkavassa ottelussa