Uutinen

Ari Suomalainen takaisin valmennusympyröihin

05.02.2017 13:09:41

Indiansin valmennusosasto sai odotetun vahvistuksen, kun Ari Suomalainen palaa tukimiesten valmentajaksi pienen tauon jälkeen. Liigavuosia ennen Suomalainen oli kahdesti Indiansin kanssa Spagetti-maljassa: 2012 69ersia vastaan ja 2011 Vantaa Taftia vastaan.

Pelaajapuolella Suomalainen on pitkän linjan Intiaani: Linja Coach Aki Hyppänen houkutteli Suomalaisen pelikuvioihin mukaan 2000-luvun alussa ja oli myös nostamassa Indiansia I-divisioonaan kaudella 2006 sekä Indiansin ensimmäiset vuodet I-divisioonassa 2007 lähtien. Yhteensä pelivuosia on kertynyt 11.

Kuva: Ari Suomalaisella on pitkä pelaajaura tukimiehenä

Valmentajana Suomalainen on toiminut 5 kautta, joista 3 puolustuksen koordinaattorina (2 vuotta Vaahteraliigassa) sekä DL/LB pelipaikkavalmentajana. Suomalaisen luonnehdinta joukkueesta tällä hetkellä kertoo vahvasta tekemisestä Kouvolassa: "Joukkue vaikuttaa motivoituneelta,nälkäiseltä ja lisäksi joukkueessa on erittäin hyvä henki. Tukimies osasto on ehdottomasti sarjan kovin, useammalla tukimiehellä on jo useampi kausi kokemusta vaahteraliigaa".

Coach Suomalainen kertoo ajatuksistaan puolustuksesta: "Tapani ajatella puolustusta lähtee siitä, että puolustaja ymmärtää hyökkäystä ja on siten valmis reagoimaan siihen. En kerro enempää, mutta ensikesän puolustus tulee olemaan kaikkien aikojen Indians Defence". Valmentaja Suomalainen on myös mielissään vahvistuksista: " Chris Littele junior on pelaaja, joka tuo ehdottomasti syvyyttä joukkueeseen. Häntä voidaan hyödyntää monella pelipaikalla, myös hyökkäyksessä. On erittäin hienoa päästä mukaan tekemään kaikkien aikojen Indians kesää!".

Indians päävalmentaja Mika Lindholm on tyytyväinen syntyneestä valmennussopimuksesta: "Arilla on pitkä tausta jenkkifudiksessa. Kun Ari aloitti 2000-luvun alussa, olin silloisen joukkueen valmentajana kun Aki Hyppänen laitteli Indians rattaita pyörimään. Ajatusmaailma pelillisesti on Arin kanssa aina osunut yksiin ja kuten tiedetään, hyviä valmentajia on harvassa. Siksipä ei voi olla kuin tyytyväinen Arin liittymisestä Staffiin, tiedän että hänelle olisi ollut ottajia muistakin joukkueista".