Uutinen

Naisille farmisopimus Roostersin kanssa

05.02.2017 01:09:03

Indians ja Roosters ovat sopineet farmiyhteistyöstä kaudelle 2017. Farmisopimus säännöt uudistuivat kaudelle 2017, uusien väljempien sääntöjen puitteissa molemmat seurat näkevät siirroissa olevan mielekkyyttä ensisijaisesti pelaajien näkökulmasta.

Ensinnäkin siirtojen määrää ei ole rajoitettu, mutta Roostersin joukkueesta voi samassa ottelussa pelata Indiansin väreissä korkeintaan kolme pelaajaa. Edelleen ylhäältä alaspäin otteluiden välissä tulee olla neljä päivää, mutta siirryttäessä alhaalta ylöspäin pelaaja voi pelata ylemmällä tasolla jo seuraavana päivänä, kuitenkin nuorten (21v ja nuoremmat) pelaajien pelioikeus toisessa seurassa alkaa jo seuraavana päivänä.

Kilpailusäännöistä löytyy vielä erikoiskohta pelinrakentajien suhteen: "Pelinrakentajien on mahdollista kilpailusääntöjen rajoituksista poiketen pelata otteluita seuran kakkosjoukkueessa tai farmijoukkueessa edustusoikeuttaan rekisteröitymisseurassaan menettämättä siihen vuoteen asti kun hän täyttää 24-vuotta siten kuten tässä sääntökohdassa asiasta määrätään. Pelinrakentaja voi pelata vapaasti ilman ajallisia tai muitakaan siirtorajoituksia koko kauden ajan."

Kuva: Pelinrakentaja Carola Lindholm taistelee Roostersin I-pelinrakentajan paikasta.

Käytännössä siis Indiansin tai Roostersin pelinrakentajat, jotka eivät pelaa muuta pelipaikkaa joukkueessa, voivat pelata jopa kaksi peliä samana päivänä. Tällaisia pelaajia on mm. Indiansin Carola Lindholm ja hän itse näkee tilanteen houkuttelevana: "Itse nuorena pelinrakentajana farmisopimus mahdollistaa minulle enemmän pelejä kauden aikana, ja peleistä saatu kokemus on aina vain hyödyksi."

Molempien joukkueiden valmennus näkee sopimuksessa huikeasti mahdollisuuksia. Roostersin Jarmo Lahti kommentoi syntynyttä sopimusta: "Uudemmat pelaajat meiltä voivat hakea pelikokemusta Indiansien mukana. Leireillä kaikki tulevat hyötymään kun on paljon pelaajia ja valmentajia mukana, niin voidaan harjoitella tehokkaasti ja yhtenäistää pelikirjoja. Uskon että tästä tulee hyötyä molemmin puolin" kommentoi farmisopimusta Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti.

Kuva: Tuulettaako Laura Oikarinen kesällä Vaahteraliigassa?

Indiansin naisten valmentaja Mika Lindholm on samoilla linjoilla:"Farmisopimus avaa loistavia mahdollisuuksia Indiansin naisille näyttää osaamistaan korkeammalla sarjatasolla. Uskonkin että nuoret lahjakkaat pelaajamme kuten Satu Suninen, Sonja Kirmanen ja Carola Lindholm johtotähtinä tulevat taistelemaan paikasta Roostersin aloituskokoonpanossa. Samoin kesän kynnyksellä rinkiin paalavat Laura Oikarinen ja Maija Laukkanen ovat potentiaalisia Vaahteraliiga pelaajia.Meillä puolestaan on mahdollisuus antaa Roostersin rookie-pelaajille peliaikaa ja mahdollisuuden näyttää omaa osaamistaan II-divisioonassa, jos paikka aloittavassa kokoonpanossa Roostersissa ei ole kauden alussa varma. Odotukset ovat korkealla niin että pelaajaliikenne toimii saumattomasti molempiin suuntiin ja että se nimenomaan hyödyttää pelaajia".

Kuva: Maija Laukkanen (edessä) ja Satu Suninen (takana vasemmalla) ovat potentiaalisia Vaahteraliiga pelaajia farmisopimuksen myötä. Takana oikealla oleva Emilia Kemppi ei vielä ole tehnyt päätöstä ensin kesän pelaamisesta.

Kuva: Indiansin Sonja Kirmanen (#50) aloitti pelaamisen viime kesänä U15 sarjoissal. Kuvassa Sonja säkittämässä Wolverinesin pelinrakentajaa Kouvolassa pelatussa ystävyysottelussa.

Pelaajaliikenne seurojen välillä on käynnistynyt jo viime marraskuussa, kun Indiansin pelaajat ovat käyneet ottamassa tuntumaan Roostersin lajiharjoituksiin. Joukkueiden yhteisleiri pidetään helmikuun ja maaliskuun 18:sta päivinä. Näillä leireillä keskitytään paitsi tekniikoihin myös joukkueiden pelikirjoihin jotta siirtyminen pelaajille farmisopimuksen puitteissa olisi mahdollisimman helppoa.

Uutinen Roosters kotisivuilla

Kilpailusäännöt

Farmisopimussäännöt