Uutinen

Monitoimipelaaja Troy Rice parantelee käsivammaa

01.09.2016 14:01:47

Indiansin miesten edustusjoukkueen amerikkalaispelaaja Troy Rice on kauden päätyttyä parannellut käsivammaa, jonka mies sai todennäköisesti kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Kuopio Steelersiä vastaan. Miehen oikean käden yhden sormen nivel oli pois paikaltaan ja luusta oli irronnut pala. Käsi leikattiin viime torstaina ja Rice on päässyt nopeasti parantelemaan kättään.

Indians haastoi kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan Steelersiä vieraskentällä aivan ottelun loppuun asti. Ottelun lopussa takaa-ajajana ollut kouvolalaisjoukkue yritti maalin jälkeen omasta aloituspotkustaan saada palloa itselleen potkaisemalla lyhyen potkun kohti Ricea. Hetken aikaa näyttikin, että Rice pääsee palloon käsiksi ennen kuopiolaispelaajia, kuitenkaan jalkapallojumalat eivät olleet inkkareiden puolella vaan pallo pääsi pyörähtämään Ricen kainalon alta juuri pallonmentävästä aukosta. Tilanteessa pallon peittämistä yrittänyt amerikkalaispelaaja sai käteensä osuman ja ottelun jälkeen käsi oli melko arka. Rice kuitenkin pelasi vammasta huolimatta kauden viimeisessä ottelussa Wolverinesia vastaan, eikä vamma näyttänyt haittaavan miestä ollenkaan. Mies kantoi palloa viidellä yrittämällä yhteensä 61 jaardia, jolloin keskiarvoksi laskettiin 12.2 jaardia per yritys. Kaksi kertaa pallo kulki Ricen käsissä myös maaliin asti, Rice oli myös joukkueen paras taklaaja yhteensä 8 taklauksella.

Indiansin päätettyä kautensa Wolverines- otteluun, Rice sai hetken aikaa hengähtää pitkän Unkarissa ja Suomessa pelatun kauden jälkeen. Käden vamma ei tuntunut paranevan millään ja käsi kuvautettiin lopulta. Kuvista löytyikin leikkausta vaativa vamma, joka ei kuitenkaan vaadi kovin pitkää parantelu- ja kuntoutusaikaa. Käsi operoitiin torstaina 25.8, operaatio oli noin puolentunnin mittainen ja sujui erinomaisesti. Rice pääsikin jo samana iltana takaisin Kouvolaan aloittamaan käden parantelun. Leikkauksen jälkeen kädessä ei miehen mukaan ole ollut pahoja kipuja ja toipuminen edistyy hyvää vauhtia. Rice olikin jo menneenä sunnuntaina tositoimissa, kun hän valmensi Indiansin U13- joukkueen kahteen voittoon kotiturnauksessa. Käteen vaihdetaan ensi viikolla kipsi ja kipsinvaihdon jälkeen mies siirtyykin lentokoneeseen, joka vie hänet uusiin haasteisiin Suomen rajojen ulkopuolelle.