Raportti

Kauden paras esitys jätti kaudesta positiivisen maun

08.08.2016 17:08:07

Kouvola Indiansin kausi sai päätöksensä sunnuntaina Kuusankoskella, kun vakuuttavia otteita koko kauden esittänyt Helsinki Wolverines saapui inkkareiden vieraaksi. Indians lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja pääsi etenkin ensimmäisellä puoliajalla hieman yllättämään vieraansa. Lopulta Wolverinesin rutiini oli liikaa ja sarjapisteet matkasivat Helsinkiin lukemin 46 – 55.

Indians aloitti pelin terävästi ja tuulennopea Troy Rice esitti jälleen osaamistaan kantaen pallon maaliin upean juoksun jälkeen. Indians onnistui myös lisäpisteyrityksessään ja näin lukemat olivat 8 – 0. Wolverines onnistui kuitenkin omalla hyökkäysvuorollaan maalinteossa ja kavensi tilanteeksi 8 – 7. Tämän jälkeen Indians sai pelinsä rullaamaan toden teolla. Hyvän hyökkäysvuoron päätteeksi pelinrakentaja Taylor Palmer löysi maalialueelta Henri Kauhasen, joka koppasi kauden ensimmäisen maalinsa. Indians onnistui myös puolustuksessaan ja pysäytti ahmojen hyökkäyksen, inkkareiden oma hyökkäys pääsi jälleen hyvistä asemista liikkeelle. Charles Wort pääsi vuorostaan esittämään liikkeitään ja mies vei pallon maalialueelle ja tilanne oli 22 – 8 kotijoukkueelle. Shokkialun jälkeen Wolverines alkoi saada pelin jyvästä kiinni ja Jerell Jonesin johdolla helsinkiläiset onnistuivat kahdesti maalinteossa ja puolustuskin onnistui pysäyttämään Indiansin hyökkäysvuoron. Indians kuitenkin onnistui vielä aivan ennen puoliajan loppua viemään pallon maaliin, kun Wort kirjautti toisen maalinsa ottelussa. Puoliajalle siirryttiin lopulta kotijoukkueen 28 – 21 johdossa.

Toisella puoliajalla joukkueet jatkoivat siitä mihin jäivät ensimmäisellä. Wolverines aloitti maalien tehtailun ja kavensi tilanteen nopeasti 28 – 27 lukemiin. Tämän jälkeen ahmojen puolustus pysäytti Indiansin hyökkäyksen ja kuittasi omalla hyökkäysvuorollaan ensimmäistä kertaan johtoon 28 – 33. Indians ei tästä lannistunut vaan joukkueen hyökkäysvuoro päättyi jälleen maaliin, kun Palmer löysi tällä kertaa maalialueelta Santtu Tuvialan ja kotijoukkue siirtyi takaisin johtoon 34 – 33. Joukkueet jatkoivat maalien tehtailua ja peli virtasi päästä päähän. Jerell Jones ja Locklan Gilbert johtivat Wolverinesin hyökkäysmarssia, kun taas intiaanileirissä Palmer, Wort ja keskushyökkääjä Ville Lindsten kaapivat kasaan jaardeja jaardien perään. Wort esitti muunmuassa upean yksilösuorituksen palauttaessaan Wolverinesin maalinjälkeisen aloituspotkun suoraan maaliin. Lopulta maali-iloittelussa helsinkiläisten rutiini puri paremmin ja joukkue korjasi voiton lukemin 46 – 55. Indians esitti kuitenkin parastaan tällä kaudella, samaa mieltä oli myös puolustuksen linjassa pelannut Indiansin Petri Pallari:

”Viime peli Kuopiossa oli parasta, mitä olimme siihen mennessä pelanneet ja joukkueena sovimme, että kauden viimeinen peli tulee olemaan kauden paras peli, siinä onnistuimme hyvin. Kausi oli koko ajan nousujohteinen, alkukaudesta tuli muutamia rökäletappioita, mutta loppukaudesta pelasimme jo tiukkoja pelejä, kuten Kuopiossa ja nyt täällä Kuusankoskella. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan ensi kautta kohden.”

Indians pelasi siis selvästi kauden parhaimman ottelussa ja myös monet yksilöt esittivät hyviä otteita. Hyökkäyksen linja Asu Msaknin, Jarno Ruususen ja Paavo Korhosen johdolla antoi Taylor Palmerille aikaa heittää ja loi myös hyviä aukkoja juoksuun. Wort ja Rice aiheuttivat päänvaivaa Wolverinesin puolustukselle aina kentällä ollessaan. Ville Lindsten kantoi palloa väkivahvasti ja kotimaiset laitahyökkääjät Kauhanen, Tuviala, Hermanni Pentti ja Otto Tolvanen loivat hyvää uhkaa heittohyökkäyksessä.

Puolustuksessa linja teki kaikkensa ja pysäytti Wolverinesin juoksuhyökkäyksen useita kertoja. Tukimiehet Lindsten, Niko Boman ja Ville Suomalainen lukivat peliä hyvin ja mikäli linjan läpi joku pääsi, olivat miehet valmiina tekemään pelejä. Takakentällä Rice, Joonas Koivisto ja Eero Vaija tekivät hyvää työtä heittopuolustuksessa. Kokonaisuudessaan siis joukkue teki kauden parhaansa ja voi varmasti sanoa päättäneensä kautensa pää pystyssä. Vastustaja Wolverines jatkaa pelejään vielä, kun joukkue kohtaa välierässä ensi viikonloppuna kotonaan Jyväskylän Jaguaarit.