Ennakko

Indians saa Wolverinesin vieraakseen juhlaotteluun

03.08.2016 10:21:11

Kouvola Indiansin miesten kausi saa päätöksensä tulevana sunnuntaina, kun joukkue kohtaa viimeisessä ottelussaan runkosarjan voittoa havittelevan Helsinki Wolverinesin. Kyseessä on Indiansin kauden viimeinen ottelu ja samalla seuran 30- vuotisjuhlaottelu. Kotijoukkue jahtaa edelleen kauden avausvoittoaan ja Wolverines varmistaisi voitolla runkosarjan voiton, joten panosta ei viimeisen kierroksen ottelusta puutu.

Kouvola Indians on kauden toisen puoliskon aikana parantanut peliään huomattavasti alkukaudesta ja kuukauden mittaisella vieraskiertueella on nähty täysin uudenlainen inkkariryhmä. Suurimmat syyt pelin parantumiseen ovat olleet uuden ulkomaalaiset, jotka saapuivat Kouvolaan juhannustauon aikana. Kotimaiset pelaajat ovat kuitenkin nostaneet tasoaan yhtälailla kauden aikana. Henri Kauhanen on päässyt laitahyökkääjän paikalla hyvään vauhtiin ja mies onkin kahdessa viimeisessä ottelussa ottanut yhteensä kahdeksan koppia 136 jaardin arvosta. Kauhasen lisäksi pelinrakentaja Taylor Palmerin heittojen kohteiksi löytyvät mm. Charles Wort, Santtu Tuviala ja Hermanni Pentti. Keskushyökkääjäksi pienen loukkaantumisen jälkeen palannut Ville Lindsten etenee väkivahvasti pallon kanssa ja Palmerin on myös osoittanut juoksevansa itse pallon kanssa hyvin. Indiansin hyökkäys on selkiytynyt alun sekalaisuudesta ja joukkue pystyy hyökkäämään nykyään paljon monipuolisemmin eli Wolverines puolustuksen tulee olla varmasti hereillä.

”On paljon mukavampi lähteä peleihin kun tietää, että pystyy kilpailemaan. Olemme muutamassa edellisessä pelissä haastaneet vastustajan kunnolla. Wolverines on kova vastustaja, mutta innoissamme lähdemme haastamaan myös heitä”, hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joki kommentoi ottelua.

”Wolverinesilla ei ole hirveästi heikkoja kohtia, joihin meidän olisi helppo iskeä. Meille tärkeämpää on saada omat vahvuudet entistä vahvemmiksi ja peli kulkemaan.”

Puolustuksessa kouvolalaiset ovat saaneet palaset loksahtelemaan kohdilleen. Keskushyökkääjän paikalta puolustuksen linjaan siirtynyt Petri Pallari on viime otteluissa esiintynyt pirteästi. Tukimiesosastolla Lindstenin lisäksi Niko Boman ja Ville Suomalainen lukevat peliä hyvin ja Wolverinesin syömähammas Jerell Jones ei varmasti pääse etenemään helppoja jaardeja. Heittopuolustukseen Indiansilta löytyy myös materiaalia, Joonas Koivisto ja Kauhanen kuuluvat sarjan eliittiin heittopuolustajina. Heidän lisäkseen nuori Eero Vaija pelasi Kuopiossa hyvän ottelun ja Miika Haatainen on esiintynyt kulmapuolustajana pirteästi.

Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Indiansin uudet miehet Palmer, Troy Rice ja Máté Károly olivat juuri saapuneet joukkueeseen ja miehet eivät olleet ehtineet harjoitella joukkueen mukana kuin pari kertaa. Kuukautta myöhemmin miehet ovat päässeet kunnolla peliin sisään ja Kuusankoskella nähdään varmasti valmiimpi joukkue, kun nähtiin Brahen kentällä heinäkuun alussa. Indiansin avausvoitto jäi viime viikonloppuna muutaman pisteen päähän, mutta joukkue esitti silti kauden parastaan. Inkkarit ovat nyt siis varmasti luottavaisempia ja nälkäisempiä ottamaan avausvoittoaan tällä kaudella.

Joki: ”Pelasimme Kuopiossa hyvin, mutta sielläkin teimme hieman liikaa helppoja virheitä. Kun saamme ne karsittua pois, meidän pelimme on vielä varmasti piirun verran parempaa.”

Wolverines siis haluaa varmasti voittaa viimeisen ottelunsa runkosarjassa. Joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kaksi, mutta heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin sarjakärki Hämeenlinna Huskiesilla. Voitto nostaisi helsinkiläiset tasapisteisiin Huskiesin kanssa ja keskinäisten otteluiden piste-eron turvin ahmat nousisivat sarja kärkeen. Wolverines kauden hahmo on ollut keskushyökkääjä Jerell Jones, joka on ollut lähes pitelemätön tällä kaudella. Jonesin juoksujen tueksi pelinrakentaja Janne Lehtisen heittojen kohteena on ollut Locklan Gilbert. Indiansin päätavoitteena on siis varmasti pysäyttää nämä kaksi herraa.

Kuusankosken urheilupuistossa ei siis kauden viimeisestä ottelusta panosta puutu. Kotijoukkue Indians haluaa päättää kautensa positiivisissa merkeissä ja ottaa kauden ensimmäisen voittonsa. Wolverinesilla on kuitenkin varmasti oma sanansa siihen sanottavana.

Indians – Wolverines Kuusankoskella klo. 17:00.