Raportti

Indians haastoi Steelersiä loppuun asti

02.08.2016 10:44:21

Kouvolan Indiansin vieraskiertue sai päätöksensä tämän kauden osalta Kuopiossa. Vieraskiertueellaan peliään selvästi parantanut ryhmä haastoi kotijoukkue Kuopio Steelersin taisteluun voitosta toden teolla, mutta kotijoukkue oli lopulta lopussa terävämpi ja otti sarjapisteet lukemin 26 – 24.

Indians sai otteluun loistavan alun, kun jo kolmannella hyökkäysyrityksellä Troy Rice pääsi livahtamaan ohi kuopiolaispuolustuksen ja vei 70-jaardisen juoksunsa upeasti maaliin asti. Indiansin onnistuttua vielä lisäpisteyrityksessään olivat taululla lukemat 8 – 0. Kuopio kuitenkin toipui shokkialusta melko nopeasti ja omalla hyökkäysvuorollaan Steelers kavensi tilanteeksi 7 – 8 Petteri Lappalaisen maalilla ja onnistuneella lisäpistepotkulla. Toisella neljänneksellä Indians otti jälleen johtoaseman ottelussa, kun pelinrakentaja Taylor Palmer eteni itse juosten maaliin asti ja mies onnistui vielä lisäpistejuoksussaan, joten tilanne oli vieraille 7 – 16. Indiansin puolustus onnistui pysäyttämään Steelers- hyökkäyksen ensimmäisellä puoliajalla moneen otteeseen ja puoliajalle siirryttiinkin kotijoukkueen johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Steelers onnistui puolustuksessaan selvästi paremmin eikä Indians saanut enää helppoja jaardeja. Steelers vastasi myös puoliajan ensimmäisestä pistesuorituksesta, kun laitahyökkääjä Tino Ndongo pääsi irti Indians- puolustukselta ja pelinrakentaja Juho Väisänen löysi miehen täysin vapaana maalialueelta. Viimeiselle neljännekselle siirryttiin erittäin jännittävästä tilanteesta 14 – 16. Neljännellä neljänneksellä Steelers onnistui murtautumaan kahdesti Indiansin puolustuksen läpi ja viitisen minuuttia ennen loppua tilanne oli keikahtanut päälaelleen kotijoukkueen johtaessa lukemin 16 – 26. Viimeinen viisiminuuttinen tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Indians menetti pallon syötönkatkon johdosta, mutta sai pallon takaisin Steelersin rähmättyä sen omalla hyökkäysvuorollaan. Lopulta Indians pääsi pari minuuttia ennen loppua kaventamaan tilanteeksi 26 – 24 Charles Wortin maalilla ja onnistuneella lisäpistejuoksulla. Tämän jälkeen Indians yritti vielä saada palloa itselleen lyhyen aloituspotkun avulla, mutta pallo pomppasi epäonnisesti Troy Ricen kainalon alta tämän yrittäessä peittää sitä. Indians ei onnistunut enää saamaan palloa irti Steelersiltä ja näin sarjapisteet jäivät Savoon.

”Päällimmäisenä fiiliksenä on tietenkin pettymys, niin pienestä oli kiinni tämän ottelun voitto. Kuitenkin tämä oli joukkueelta kauden paras peli, joten tästä saatiin uskoa viimeiseen peliin viikon päästä. Joukkueena onnistuttiin puolustuksessa mielestäni hyvin muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta, jossa Steelersin keskushyökkääjä pääsi keskeltä läpi. Hyökkäyskin onnistui ihan hyvin ja kyllä kahden pisteen tappio kertoo, että jotain teemme kentällä myös oikein”, keskushyökkääjän paikalta puolustuksen linjaan siirtynyt Petri Pallari kommentoi ottelun jälkeen.

Hyökkäyksessä Indiansin näkyvimpiä pelaajia olivat lauantain ottelussa ulkomaalaisvahvistukset, mutta myös esimerkiksi Henri Kauhanen pelasi hyvän ottelun laitahyökkääjänä keräten neljä koppia ja 56 jaardia. Puolustuksessa kotimaiset pelaajat olivat selvästi näkyvämmässä roolissa. Puolustuksen linjassa pelannut Petri Pallari keräsi joukkueesta eniten taklauksia ja tukimiehet Niko Boman, Ville Suomalainen ja Ville Lindsten onnistuivat pysäyttämään Steelersin juoksut useita kertoja. Takakentällä nuori Eero Vaija pelasi pirteästi ja keräsi parin taklauksen lisäksi myös upean syötönkatkon. Kulmapuolustaja Miika Haatainen esiintyi myös pirteästi.

Indians päättää kautensa tulevana sunnuntaina kotiottelulla sarjakärki Helsinki Wolverinesia vastaan. Kuopion reissusta joukkueelle jäi varmasti sen verran nälkää, että ahmalauma saa olla varuillaan saapuessaan Kuusankoskelle.

”Lähdetään tekemään kauden parasta peliä. Tähän mennessä se on ollut tämä Steelers- peli, mutta tästäkin pystytään vielä parantamaan varmasti”, Pallari ennakoi kauden viimeistä koitosta.