Ennakko

Indians matkustaa kauden viimeiseen vierasotteluunsa Kuopioon

25.07.2016 16:18:46

Kouvola Indiansin miesten edustusjoukkueella on miesten 1.divisioonassa jäljellä enää kaksi ottelua. Inkkariryhmä on heinäkuun ajan ollut vieraskiertueella ja tulevana lauantaina kyseinen kiertue saa päätöksensä Kuopiossa. Indians mielii avata pistetilinsä kuopiolaisten kustannuksella ja saada hyvän pelin alle ennen viimeistä kotiotteluaan.

Kouvolalaisten taival tämän kauden 1.divisioonassa on ollut aika ajoin melkoista taapertamista. Etenkin kauden ensimmäinen puolikas on haluttu painaa unholaan koko ryhmän voimin. Kauden toisen puolikkaan aikana joukkue on osoittanut kuitenkin selviä piristymisen merkkejä ja Kuopiosta joukkue jahtaa todenteolla ensimmäistä voittoaan tällä kaudella. Indians on joutunut koko kauden painimaan pienen pelaajamäärän kanssa ja alkukaudesta harjoituksiin oli vaikea saada hyvää tasoa pienen osallistujamäärän takia. Nyt ääni kellossa on alkanut pikkuhiljaa muuttua ja harjoituksista on saatu entistä parempia ja peli alkaa pikkuhiljaa löytää uomiinsa, vaikkei se ole varmastikaan vielä siinä pisteessä missä valmennus sen toivoisi olevan.

Indians on jäänyt kauden kuudessa ottelussa kolmesti nollille, joten hyökkäykseltä varmasti kaivattaisiin lisää tehoja. Hyökkäyspeli on parantunut selvästi Taylor Palmerin saavuttua pelinrakentajaksi ja Palmerin pelaamissa kolmessa ottelussa Indians on kahdessa onnistunut maalinteossa, joten heräämisen merkkejä on ilmassa. Ennen bye-viikkoaan pelaamassaan ottelussa Indians kärsi suurinumeroisen tappion Hämeenlinnassa Huskiesin vieraana lukemin 74 – 14. Ottelussa Indiansilla oli epäonnea, sillä hyökkäyksestä loukkaantui kolme pelaajaa jo ensimmäisellä puoliajalla. Uusille pelipaikoille joutuneet pelaajat kuitenkin pelasivat hienosti ja Indians- hyökkäys toimi loppujen lopuksi kohtuullisella tasolla etenkin toisella puoliajalla.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Kuusankoskella Steelers kylvetti inkkareita todella kylmästi ja vei vieraspisteet mukanaan Savoon lukemin 71 – 0. Paljon on kuitenkin muuttunut tuon ottelun jälkeen, Palmerin lisäksi Kouvolaan ovat saapuneet monitoimimies Troy Rice ja hyökkäyksen linjaa saapui vahvistamaan Máté Károly. Uusien pelaajien lisäksi monet suomalaiset ovat nostaneet tasoaan, joka on osaltaan auttanut joukkueen pelaamista selvästi. Indians saa kokoonpanoonsa takaisin myös Huskies- ottelusta pois olleen Charles Wortin.

”Se oli aikamoista shokkihoitoa. Toivon, että olemme pystyneet muuttamaan pelissämme kaiken sen jälkeen. Lauantaina nähdään, minkälaisiin kehitysaskeliin olemme yltäneet”, Indiansin hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joki kommentoi joukkueiden edellistä kohtaamista.

Ulkomaalaispelaajien lisäksi Indians on siis saanut paljon hyvää kotimaiselta kalustoltaan kauden vanhetessa. Hyökkäyksessä keskushyökkääjä Petri Pallari pelasi Hämeenlinnassa kauden pirteimmän ottelunsa ja laitahyökkääjä trio Hermanni Pentti, Otto Tolvanen ja Santtu Tuviala alkavat luoda Palmerin kanssa hyvää uhkaa heittohyökkäykseen. Hyökkäyksessä monella eri paikalla pelaava Henri Kauhanen on esittänyt myös viime peleissä kauden parastaan. Puolustuksessa Kauhanen on esittänyt varmoja otteita takakentällä yhdessä Ricen kanssa ja Steelers saa varmasti miettiä pitkään kuinka saada miehet pois häiritsemästä laitahyökkääjiään. Tukimiehet Niko Boman ja Ville Suomalainen johtavat puolustusta varmoin ottein ja pyrkivät pysäyttämään kuopiolaisten juoksuhyökkäyksen. Indians saa myös mitä todennäköisimmin käyttönsä tukimiehenä ja keskushyökkääjänä pelaavan väkivahvan Ville Lindstenin. Lindsten on parannellut loukkaantumistaan edelliset kolme ottelua, mutta nyt mies alkaa olla valmis palaamaan pelikentille.

Joki: ”Heittopeli kun saadaan vielä askeleen eteenpäin, niin eväät voivat olla melko hyvät avausvoiton ottamiseen. Tärkeintä on kuitenkin saada mahdollisimman iso nippu mukaan, jotta pelaajat saavat välillä vetää vähän happea. Meillä on paljon opittavaa ja pelit ovat parhaita mahdollisuuksia kehittyä, otamme siis jäljellä olevista peleistä kaiken irti.”

Steelers on varmistanut paikkansa jo playoffeissa, mutta lopullinen sijoitus runkosarjassa on vielä epäselvä. Joukkue taistelee Jyväskylän Jaguaarien kanssa sijoista kolme ja neljä, joten kaikki mahdolliset pisteet otetaan Savossa varmasti avosylin vastaan.

Indians – Steelers  Keskuskentä tekonurmella Kuopiossa, kick off kello 16.