Raportti

Taistelusta ei herunut pisteitä Indiansille

18.07.2016 16:48:46

Kouvola Indiansin voittosaldo ei vieläkään auennut, kun joukkue matkasi Hämeenlinnaan sarjakakkosen Huskiesin vieraaksi. Paahteisella Kaurialan kentällä pienellä miehityksellä matkassa ollut Indians tipahti kotijoukkueen kyydistä ensimmäisellä puoliajalla ja loppulukemat olivat selvät 74 – 14.

Hämeenlinna sai otteluun lentävän lähdön, kun Archibald Barnes palautti ottelun avauspotkun maaliin asti. Tämän jälkeen Huskies onnistui saamaan pallon itselleen lyhyellä aloituspotkulla. Neljä hyökkäyspeliä myöhemmin pallo oli jälleen Indiansin maalialueella ja tilanne 14 – 0. Sama kaava toistui ja noin kolmen minuutin pelin jälkeen taululla olivat jo lukemat 21 – 0. Shokkialun jälkeen Indians sai pelin juonesta kiinni ja Taylor Palmerin johtama inkkarihyökkäys sai juonen päästä kiinni. Lopulta Troy Rice kavensi tilanteeksi 21 – 8, kun mies onnistui vielä lisäpistejuoksussaan. Kouvolalaisten harmiksi kotijoukkue Huskies ehti vielä ensimmäisellä neljänneksellä tehdä kaksi maalia ja tilanne oli 12 minuutin pelin jälkeen 35 – 8. Toisella neljänneksellä Huskies jatkoi lentoaan ja puoliajalla tilanne oli 54 – 8.

Toisella puoliajalla Indians lähti taistelemaan ja parantamaan peliään. Vierailijat joutuivat helteessä taistelemaan myös epäonnen kanssa, kun ensimmäisen puoliajan aikana kolme pelaajaa joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia. Tämän jälkeen monet pelaajat joutuivat pelaamaan vierailla pelipaikoilla ja se vaikeutti hyökkäämistä. Kuitenkin Indians sai Asu Msaknin johtaman hyökkäyksen linjan avulla juoksuhyökkäykseen hyviä aukkoja, joista Palmer ja keskushyökkäjä Petri Pallari ja pääsivät etenemään. Kolmannen neljänneksen viimeisellä minuutilla hyvä taistelu tuotti myös maalin, kun Palmer juoksi itse pallon maalilinjan yli ja kavensi siinä vaiheessa tilanteeksi 60 – 14. Onnistumisen jälkeen Indians jatkoi hyviä otteitaan, mutta lisämaaleja ei tullut, Huskies kaunisteli vielä lukemat omalta kohdaltaan kahdella maalilla muotoon 74 – 14.

Ottelun jälkeen jokainen Indiansin pelaaja oli varmasti jättänyt kaikkensa kentälle. Helteinen sää kulutti todella paljon energiaa ja loukkaantumiset pienensivät käytettävissä olevien pelaajien määrän niin, että monet pelaajat joutuivat pelaamaan lähes koko toisen puoliajan. Koko joukkue ansaitsee maininnan taistelustaan ja työstään kentällä. Henri Kauhanen pelasi hyvän ottelun, vaikka pelasikin monella eri pelipaikalla, mies nappasi neljä koppia yhteensä 80 jaardin arvosta ollen ylivoimaisesti joukkueen paras kiinniottaja. Petri Pallari pelasi etenkin toisella puoliajalla pirteästi keskushyökkääjänä ja laittoi myös kroppansa likoon puolustuksessa. Hyökkäyksen loukkaantumisten jälkeen Ville Suomalainen siirtyi pelaamaan myös hyökkäystä ja esiintyi pirteästi. Otto Tolvanen esitti varmasti kauden parasta blokkaamista laitahyökkääjänä ja täysin uudella pelipaikalla puolustuksessa antoi myös hyviä näyttöjä. Tukimies Niko Boman jaksoi useista kolhuista huolimatta taistella koko ottelun ja johtaa puolustusta, sekä tukea hyökkäystä.

Indiansilla on edessään bye-viikko eli joukkue ei pelaa tulevana viikonloppuna ja saa aikaa parannella loukkaantumisiaan. Seuraavan kerran Indians pelaa 30.7 Kuopiossa, kun joukkue matkustaa Steelersin vieraaksi hakemaan ensimmäistä voittoaan tällä kaudella.