Ennakko

Indians pyrkii jatkamaan hyviä otteita Hämeenlinnassa

13.07.2016 16:23:00

Kouvola Indians tavoittelee edelleen ensimmäistä voittoaan miesten 1. divisioonassa. Lauantaina joukkue matkaa Hämeenlinnaan sarjakakkosen Huskiesin vieraaksi. Indiansilla on alla kauden paras peli, mutta sarjan ensimmäisellä puoliskolla juuri Huskies käänsi kouvolalaisten kurssin alaspäin.

Indians taisteli viime lauantaina loppuun asti voitosta Jyväskylä Jaguaareja vastaan, mutta pisteet jäivät lopulta Keski-Suomeen. Kauden toisen puoliskon alku oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinenkin puolisko. Indians esitti parasta peliään tällä kaudella jälleen jyväskyläläisiä vastaan ja se toi varmasti joukkueelle luottamusta omaan tekemiseensä. Seuraavaksi vastaan asettuu Huskies, joka voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen selvästi lukemin 0 – 48. Tuon ottelun jälkeen Indiansilla oli suuria vaikeuksia kääntää kurssinsa ja joukkue jäi vielä kaksi kertaa nollille tuon ottelun jälkeen, kunnes ketsuppipullo aukesi Jyväskylässä. Nyt Indians pyrkii pitämään nosteen päällä ja haastamaan hämeenlinnalaiset paremmin kuin viime kerralla.

”Peli näyttää paremmalta kuin aiemmin. Kehitys vaatii aikaa ja treeniä, valitettavasti kuitenkin enemmän kuin meillä oli antaa. Silti on vielä paljon kehitettävää, esimerkiksi heittopeli pitää saada sujuvammaksi”, Indiansin hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joki kommentoi joukkueen pelin nykytilaa.

Inkkariryhmä on päässyt harjoittelemaan paremmin kuin kauden alussa ja pelaajat ovat pikkuhiljaa löytäneet omat paikkansa. Hyökkäyksen linja Asu Msaknin ja Paavo Korhosen johdolla alkaa toimimaan entistä paremmin ja pelinrakentaja Taylor Palmerilla on enemmän aikaa ja tilaa tehdä ratkaisunsa. Hyökkäyksessä Charles Wort on ollut joukkueen ykköspelaaja, mutta laitahyökkääjät Hermanni Pentti, Santtu Tuviala ja Otto Tolvanen pääsevät koko ajan paremmin rytmiin Palmerin kanssa, joten tarvittavaa leveyttä alkaa löytyä. Henri Kauhanen on viimeisessä kahdessa ottelussa esiintynyt myös edukseen hyökkäyksen johtajana ja ajoitukset Troy Ricen kanssa toimivat koko ajan paremmin.

Puolustuksessa linjapelaaminen on ollut ailahtelevaa, johtuen koko ajan muuttuvasta kokoonpanosta. Jyväskylässä Indiansilla oli mukanaan vain puolet aloittavasta puolustuksen linjasta, tämä näkyi auttamatta Indiansin juoksuhyökkäyksen puolustuksessa. Takakentällä Indians on ollut selvästi vahvempi, Kauhanen ja Joonas Koivisto ovat pelanneet hyviä otteluita, miehet kuuluvatkin eittämättä sarjan parhaimpien takakenttäpelaajien joukkoon. Troy Rice jakeli Jyväskylässä tukun kovia taklauksia ja kokonaisuudessaan tarkastellessa ottelun tilastoja on varmaa, että takakentän toimintaan Indians ei ottelua tule häviämään.

Joki: ”Huskies tiesi viime ottelussa mitä teki ja jyräsi meidän yli melko rutiininomaisesti. Tästä tulee kuitenkin varmasti erinäköinen peli, sillä molemmilla joukkueilla on vaihtunut pelinrakentaja. Meidän on saatava oma rutiini yhtä toimivaksi, jotta emme olisi liikaa yksittäisten huippusuoritusten varassa.”

Hämeenlinna Huskies otti viime viikonloppuna kovan voiton, kun se kaatoi kotonaan sarjakärki Helsinki Wolverines lukemin 34 – 33. Voitosta huolimatta Huskies jatkaa sarjassa kakkosena saldonaan neljä voittoa ja yksi tappio. Hyökkäyksessä Huskiesin paras etenijä juosten on ollut keskushyökkääjä Velipekka Jaakonsaari ja heitoissa pelinrakentajien Stan Bedwellin ja Lari Siitosen kohteina ovat olleet Ottopekka Leskinen, Jani Heinisalo ja Asko Mäntymäki. Lisäksi Archibald Barnes on ollut hyökkäyksessä tärkeä hahmo. Barnes on puolustuksessa ollut joukkueensa kovin taklaaja, Tatu Niemi ja Aku Kattainen ovat myös tehneet oman osansa. Heittopuolustuksessa joukkue luottaa kaksikkoon Sami Haantaus ja Nicholas Madsen.

Indiansilla on vielä pienet mahdollisuudet selvitä pudotuspeleihin tällä kaudella, mutta se vaatii voittoa jokaisesta jäljellä olevasta ottelusta. Joukkue lähtee varmasti tähän taisteluun hyvällä fiiliksellä Jyväskylästä saadun itseluottamuksen avulla ja haastaa kotijoukkueen tiukkaan taistoon.

Huskies – Indians  Kaurialan kentällä 16.7 kick off klo. 16.