Raportti

U15 joukkueen kausi päättyi tappioon Kuusankoskella.

12.07.2016 09:19:27

Kouvola Indiansin U15 joukkue lähti päättämään kauttaan 7 vs 7 SM- sarjassa kunnialla, kun Kuusankoskelle vieraaksi saapui Jyväskylän Jaguaarit. Kotijoukkue Indians oli alussa pelissä hyvin mukana,mutta pelin edetessä jyväskyläläiset pääsivät niskan päälle ja veivät lopulta ottelun nimiinsä selvästi lukemin 14 – 70.

Ottelu alkoi räväkästi, kun vierailijoiden hyökkäys toimi heti alusta lähtien ja ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi touchdowniin ja lukemat olivat 0 – 8. Indians ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan Elias Vanhalakka pyyhälsi hienon juoksun päätteeksi kotijoukkueelle maalin ja onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli tasan 8 – 8. Indians ei kuitenkaan saanut Jaguaarien hyökkäystä kunnolla pysäytettyä missään vaiheessa ottelua ja vierailijat pääsivät Vanhalakan maalin jälkeen karkaamaan. Vierasjoukkue onnistui riisumaan Indiansin hyökkäyksen muutamaan otteeseen hyvin aseistaan, jonka tuloksena oli syötönkatkoja ja Indiansin pallonmenetyksiä. Puoliajalle siirryttiin vieraiden selvässä 8 – 40 johdossa.

Toisella puoliajalla Indians onnistui toistamiseen maalinteossa, kun Vanhalakka harhautteli upeasti Jaguaari-puolustajat kebab-kioskille ja vei pallon maaliin. Jaguaarien hyökkäys kuitenkin jatkoit tehoiluaan ja takoi loppulukemiksi 14 – 70. Vanhalakan lisäksi Jere Virtanen eteni pallon kanssa hyvin ja pelinrakentaja Eetu Viinamäki jaksoi pienestä kolhusta huolimatta taistella hyvin molemmilla puolilla palloa.

”Lukemat eivät kerro koko totuutta tästä ottelusta, taistelimme hyvin etenkin alussa mutta pelin edetessä kausi alkoi painaa jaloissa ja ero pääsi repeämään. Kokonaisuutena tämä kausi oli hieno taistelu, hävisimme muutamia tiukkoja otteluja, jotka olisi voinut aivan hyvin voittaakin. Kauden onnistujiksi voidaan etenkin laskea Elias Vanhalakka sekä Jere Lindström, joka johti hienosti koko kauden ajan molempia linjojamme. Leevi Ahlström nappasi loppukaudesta hyviä koppeja laitahyökkääjän paikalta, jonne hän siirtyi linjasta. Kuitenkin koko joukkue taisteli hienosti ja kaikki voisi mainita nimeltä, kun kehuja jaetaan”, Indiansin päävalmentaja Carola Lindholm kertasi ottelua ja koko kautta.

Lindholmin kanssa hyvin samoilla linjoilla olivat myös pelaajat Onni Martikainen ja Sonja Kirmanen:

”Koko kausi oli hyvää taistelua ja loppuun asti yrittämistä, kaikki kehittyivät kauden aikana paljon. Nyt vain hyvää harjoittelua niin ensi kaudella tulee useampia voittoja”, pelaajat totesivat ottelun jälkeen.

”Nyt huilataan viikko tai kaksi ja sitten palataan takaisin harjoituksiin valmistautumaan ensi kauteen. Osa pelaajista siirtyy vahvistamaan U13 joukkuetta ja muiden kanssa alamme rakentamaan ensi kaudelle U15 ja U17 joukkuetta”, Lindholm valottaa joukkueen ohjelmaa tästä eteenpäin.

Indians U15 keräsi kuudesta pelaamastaan ottelusta yhden voiton ja tappioita sarakkeeseen tuli viisi, joukkue jäi neljän pisteen päähän playoff- paikasta. Indiansin loppusijoitus sarjassa oli kuudes.