Raportti

Indiasin taistelu jäi hieman vajaaksi Jyväskylässä

11.07.2016 12:31:35

Kouvola Indiansin miehet jatkoivat vieraskiertuettaan miesten 1. divisioonassa Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Jaguaarien juhlaottelu Harjun kentällä oli erittäin tasainen ja viihdyttävä ottelu. Kotijoukkue Jaguaarit onnistui kuitenkin pitämään sarjapisteet Jyväskylässä lukemin 32 – 20.

Indiansin hyökkäyspeli oli takkuillut aikaisemmissa otteluissa pahasti, eikä joukkue ollut onnistunut maalin teossa kolmeen otteluun. Harjun kentällä takkuamisesta ei ollut tietoakaan, kun vierailijat kuittasivat heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan johtoon. Taylor Palmer löysi pitkällä heitollaan Santtu Tuvialan, joka oli päässyt karkaamaan Jaguaari-puolustukselta. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, sillä omalla hyökkäysvuorollaan Jaguaarit muuttivat tilanteeksi 7 – 6, Joni Kähösen onnistuneella juoksulla ja Jarrad Gabbidonin lisäpistepotkulla.

Toisella neljänneksellä Jaguaarit onnistui pysäyttämään Indians- hyökkäyksen pariin otteeseen ja hyökkäyksessä se onnistui Craig Maynardin maalilla muuttamaan tilanteeksi 14 – 6, näistä lukemista siirryttiin myös puoliajalle. Toisella puoliajalla alkoi hyökkäysten ilotulitus. Jaguaarit nousi Ville Karhisen maalilla jo 20 – 6 johtoon, mutta Charles Wort kavensi Indiansin hyökkäysvuorolla tilanteeksi 20 – 12. Tämän jälkeen Indians sai vielä pallon itselleen lyhyen aloituspotkun jälkeen, mutta hyökkäys ei onnistunut maalinteossa. Jaguaarit onnistui jälleen omassa hyökkäyksessään, kun Gabbidon löysi heitollaan Mikko Punkarin Indiansin maalialueelta ja tilanne oli 26 – 12. Troy Ricen aloituspotkun palautus toi jälleen Indiansin maalin päähän lukemiin 26 – 18. Indians ei kuitenkaan onnistunut saamaan lyhyellä aloituspotkulla palloa itselleen ja Jaguaarit pääsivät hyökkäämään. Kotijoukkue onnistuikin vielä kerran maalinteossa ja tilanteeksi muodostui 32 – 18. Jaguaarien lisäpisteyritys epäonnistui ja Wort pääsi katkaisemaan Teemu Hautakankaan syötön ja vei sen maaliin asti tuoden kouvolalaisille kaksi pistettä lisää. Enempää pisteitä ottelussa ei tehtailtu ja loppulukemiksi jäivät 32 – 20.

”Hyökkäys parantaa koko ajan peliään, mutta se ei valitettavasti tänään riittänyt. Molemmat joukkueet jättivät varmasti Harjun nurmelle kaiken mitä jätettävissä oli tänään. Uskon, että hyökkäys lähti nyt vihdoinkin rullaamaan ja hyökkäyksen linja saatiin tänään toimimaan”, Indiansin linjavalmentaja Aki Hyppänen kommentoi ottelua, ”Puolustuksen linjasta meiltä puuttui puolet aloittavasta linjasta ja juoksut tulivat vähän liian kovalla keskiarvolla läpi. Parhaamme teimme mihin tuolla materiaalilla pystyimme, nyt vaan saadaan kaikki pelaajat reeneihin ja peleihin niin uskon, että silläkin puolella pystymme parempaan.”

Vierailijoiden koko ryhmä esitti kauden parastaan. Hyökkäyksen linja toimi selvästi paremmin ja etenkin Asu Msakni ja Paavo Korhonen olivat erittäin hyviä. Ulkomaalaiset Rice ja Wort pelasivat kumpikin hyvän ottelun molempiin suuntiin. Joonas Koivisto keräsi ottelussa 6 soolotaklausta ja 8 avustusta tuoden etenkin toisella puoliajalla ryhtiä Indiansin puolustuksen linjaan. Henri Kauhanen pelasi takakentällä hyvän ottelun ja nappasi yhden syötön katkon.

Indiansin ottelut jatkuvat lauantaina 16.7 Hämeenlinnassa Huskiesin vieraana.