Ennakko

Indians hakee revanssia Jaguaareista

06.07.2016 10:44:27

Ilman voittoja miesten 1. divisioonassa oleva Kouvola Indians matkustaa lauantaina kauden toiseen vieraspeliinsä Jyväskylään. Kauden ensimmäisessä ottelussa Kuusankoskella Jaguaarit olivat inkkareita vahvempia lukemin 20 – 49. Ottelu oli kuitenkin Indiansille kauden positiivisin ottelu, joten revanssihenki on varmasti intiaaniheimossa kova.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Indiansilla oli vaikeuksia Jaguaarien juoksuhyökkäyksen ja erityisesti Joni Kähösen pysäyttämisessä. Kähönen eteni yhteensä 200 jaardia ja vei pallon maaliin kolme kertaa. Juha Rapola oli Indiansin takakentälle paha pideltävä, Rapola nappasi yhteensä kuusi koppia 204 jaardin arvosta ja kaksi kertaa pallo oli maalissa asti. Ajoittain Indiansin puolustuksen linja sai kuitenkin annettua hyvää painetta Jyväskylän pelinrakentaja Graig Maynardille, joka tuli säkitetyksi neljä kertaa. Indiansin puolustus on kauden myöhemmissä peleissä alkanut loksahtaa paikalleen, joten Jaguaarien hyökkäys joutuu varmasti entistä kovempaan testiin kuin ensimmäisessä ottelussa.

Hyökkäyksessä Indiansilla on ollut viime otteluissa vaikeaa. Kolmessa edellisessä ottelussa kouvolalaiset eivät ole kertaakaan saaneet palloa maaliin asti. Jyväskylää vastaan inkkarit saivat kuitenkin pallon maaliin kolmesti, joten onnistumiset juuri Jaguaareja vastaan tuovat uskoa kuivan kauden päättymiseen. Vierasjoukkue on kokenut hyökkäyksessä myös muutoksia kauden alusta, pelinrakentaja on vaihtunut Dutch Stephensonista Taylor Palmeriin ja lisäksi Troy Rice on tehnyt paluun Kouvolaan. Palmer näytti sunnuntaisessa Wolverines – ottelussa, että omaa hyvän juoksuvoiman ja tuo hieman enemmän monipuolisuutta Stephensoniin verrattuna. Hyökkäys ei ehtinyt ennen sunnuntain kamppailua harjoitella Palmerin kanssa montaa kertaa, joten muutama lisäharjoitus varmasti parantaa Indiansin uutta hyökkäystä. Juoksuhyökkäys tuotti Indiansille Kuusankoskella Jaguaareja vastaan vain 45 edettyä jaardia, joten siihen valmennus toivoo ehdotonta parannusta.

”Emme ole päässeet harjoittelemaan pelejä tarpeeksi ja miehet pelipaikoilla vaihtuvat tiuhaan. Meiltä on puuttunut tasainen suorittaminen ja olemme tehneet liikaa helppoja virheitä, viime pelissä meillä oli myös epäonnea monissa paikoissa. Olemme kuitenkin saaneet selvästi paremman vaihteen silmään ja uusi kierros on uusi alku meille. Lauantaina hyökkäys saa varmasti pisteitä taululle”, Indiansin hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joki valottaa kouvolalaisten hyökkäyspään ongelmia.

Pelissä panokset ovat loppukautta ajatellen kovat, Jaguaarit ovat kiinni viimeisessä playoff- paikassa, kun joukkueella on tilillään Indians- voitosta kaksi sarjapistettä. Indians ei ole vielä pistetiliään avannut, joten voitto Jaguaareista nostaisi joukkueet tasapisteisiin. Indiansille ei kuitenkaan riitä pelkkä voitto, sillä tasapisteissä Jaguaarit olisivat kouvolalaisten edellä, mikäli vierailijat onnistuvat kaatamaan kotijoukkueen yli 29 pisteellä saavat he edun tasapisteisiin päädyttäessä. Harjun kentällä tullaan siis varmasti näkemään kova vääntö, jossa mitään ei anneta ilmaiseksi.

”Jaguaareilla on paljon hyviä pelaajia, mutta joukkueena sen taso ei ole meille ylivoimainen este. Meidän täytyy pitää kurissa heidän osaava puoli ja samalla iskeä heikkoihin kohtiin. Uskon, että olemme valmiimpia tähän otteluun kuin mitä olemme olleet tällä kaudella aiemmin. Seuraava tärkeä askel on toteuttaa aiempaa paremmin eli pallot kiinni ja pidetään niistä kiinni, blokit kohdilleen ja pelataan pelit loppuun asti”, Joki ennakoi lauantain ottelua.