Raportti

Wolverines tyly isäntä Indiansille

04.07.2016 10:50:50

Kouvola Indians matkusti sunnuntaina ensimmäiseen vierasotteluunsa miesten 1. divisioonassa, kun Helsinki Wolverines isännöi kouvolalaisia Brahen kentällä. Pienessä kesäsateessa pelattu ottelu päättyi lopulta helsinkiläisten selvään 56 – 0 voittoon.

Indiansin tavoite ottelussa oli tylsyttää Wolverinesin hyökkäyksen syömähampaat Jerell Jones ja Locklan Gilbert. Tässä tehtävässä Indians puolustus onnistui kohtalaisesti, Jones eteni juosten 81 jaardia ja juoksi pallon kerran maaliin, Gilbert sai pallon kiinni 3 kertaa yhteensä 47 jaardin arvoisesti lisäksi hänellekin merkattii yksi touchdown. Indians oli kuitenkin muilta osin hieman ongelmissa heittopuolustuksessaan ja Wolverines pelinrakentajat Janne Lehtinen ja Oskar Drockila keräsivät yhteensä kuusi heitettyä touchdownia. Kouvolalaiset onnistuivat kuitenkin ajoittain saamaan hyviä pysäytyksiä ja puolustuksessa kaikki jättivät kentälle sen mitä jätettävissä oli.

Hyökkäyksessä Indiansin linja toimi suurimmaksi osaksi hyvin etenkin heittopeleissä, joissa pelinrakentaja Taylor Palmerilla oli hyvin aikaa heittää. Juoksupelissä vierasjoukkueella oli hieman ongelmia puolustajien blokkaamisessa ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla juoksuhyökkäys tuntui välillä hakkaavansa päätä seinään. Toisella puoliajalla hyökkäyksen peli hieman parantui ja yksittäisiä hyviä suorituksia nähtiin muutamia. Indians pääsi myös kolkuttelemaan Wolverinesin maalilinjaa, mutta lopulta Charles Wortin juoksu jäi muutaman sentin päähän touchdownista.

”Paremmissakin peleissä olen ollut mukana, mutta iso käsi Wolverinesille heiltä hyvä ja rehti ottelu. Wolverinesin pelisuunnitelma oli hyvä ja toimiva, oma suunnitelmammekin oli hyvä, mutta materiaali ei tänään riittänyt. Joka osa-alueella meidän täytyy edelleen parantaa, puolustus kuitenkin tuntui ajoittain loksahtavaan kohdalleen, mutta pari pientä loukkaantumista sotkivat hieman sitä. Hyökkäyksessä meidän täytyy pelata enemmän yhteen ja saada harjoitusta lisää”, Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm kommentoi ottelun jälkeen.

Indiansin vieraskiertue jatkuu lauantaina 9.7, kun joukkue matkaa Jyväskylään Jaguaarien vieraaksi.