Ennakko

Indians aloittaa vieraskiertueensa Helsingistä

29.06.2016 13:56:00

                 

Takkuillen kautensa aloittanut kouvolalaisryhmä pelaa seuraavat neljä peliään vieraskentällä. Joukkue on uudistunut juhannustauolla ja uusien tuulien tuomaa parannusta kauteen lähdetään hakemaan Helsingistä, kun Indians kohtaa kivikovan sarjakärki Wolverinesin.

Indiansilla on ollut suuria vaikeuksia saada pelinsä oikeille raiteille sarjan ensimmäisillä kierroksilla. Kauden avausottelu Jyväskylän Jaguaareja vastaan oli vielä hieman positiivisempi esitys, mutta seuraavat kaksi peliä Hämeenlinna Huskiesia ja Kuopio Steelersiä vastaan ovat olleet melkoisia pannukakkuja. Indiansin valmennusjohto reagoi heikkoon kauteen kolmannen ottelun jälkeen, kun pelinrakentaja Dutch Stephensonin sopimus purettiin. Uudeksi pelinrakentajaksi Kouvolaan saatiin Taylor Palmer, joka saapui Suomeen Unkarista. Lisäksi Indians saa Wolverines –otteluun riveihinsä viime kaudella kouvolalaisyleisöä ja koko 1. divisioonaa ihastuttaneen Troy Ricen, Ricen vanavedessä Suomeen Unkarin mestari Miskolc Steeleristä saapui myös väkivahva linjamies Máté Károly.

”Kausi olisi tietenkin voinut alkaa paremminkin kuin kolmella tappiolla, joten Helsinkiin matkustaa varmasti voitonhaluinen joukkue. Sarjakärki Wolverines ei tule varmasti antamaan mitään helposti, kentällä on annettava kaikkensa ja sitten katsotaan tulostaululle”, Indiansin keskushyökkääjä Petri Pallari ennakoi tulevaa kamppailua.

Samoilla linjoilla Pallarin kanssa on myös valmentaja Aki Hyppänen:

”Wolverines on tasapainoinen joukkue, joten missään nimessä helppo ottelu ei ole tulossa. Hyökkäyksessä meidän täytyisi saada hieman pisteitä taululle tai ainakin uusia yrityksiä, jolloin puolustus pääsee huilaamaan enemmän. Aikaisemmissa otteluissa hyökkäys ei ole saanut uusia yrityksiä ja puolustus on joutunut tekemään paljon hommia. Hyökkäyksen linjamme on vahvistunut ja saattaa vahvistua entisestään, jolloin saamme myös puolustuksen linjaamme pelaajia, jotka ovat tähän asti pelanneet myös hyökkäyksen linjassa.”

Wolverines lähtee juhannustauon jälkeiseen kauden toiseen puolikkaaseen sarjan kärkipaikalta. Helsinkiläiset ovat olleet vakuuttavia kolmessa pelaamassaan ottelussa, joukkueen maalisuhde on reilusti plussan puolella. Joukkue on tehnyt eniten pisteitä ja päästänyt vähiten, joten kärkipaikka on varmasti täysin ansaittu. Joukkueen hyökkäyksen hahmoina ovat olleet juoksupelissä amerikkalainen Jerell Jones ja heittopelissä britti Locklan Gilbert. Jones on kolmessa ottelussa kerännyt edettyjä jaardeja 381 ja lisäksi miehellä on tilillään 6 touchdownia. Gilbert on kerännyt samassa määrässä otteluita 18 koppia ja yhteensä 306 jaardia, lisäksi mies on neljästi vienyt pallon maaliin asti. Jones ja Gilbert ovat molemmat merkittyjä miehiä Indiansin papereissa.

”Yritämme vähentää Jonesin ja Gilbertin onnistumisia, näiden miesten vartioinnissa korostuu erityisesti Charles Wortin ja Troy Ricen roolit. Wolverinesin suomalaiset saattavat tätä kautta saada muutaman onnistumisen, mutta puolustuksessa keskitymme paljon Jonesiin ja Gilbertiin” valmentaja Hyppänen valottaa joukkueen taktiikkaa.

Nälkäinen Indians lähtee metsästämään kauden avausvoittoa Brahen kentältä sunnuntaina, ottelu alkaa kello 15.