Ennakko

Indiansin naiset matkaavat ensimmäiseen vieraspeliinsä

22.06.2016 09:38:32

Indians aloitti kautensa kahdella voitolla, kun ensimmäisessä ottelussa kouvolalaiset kaatoivat jännittävien vaiheiden jälkeen Mikkeli Bouncersin 28 – 16. Toisessa ottelussa Tampere Saints oli täysin vastaantulija, kun kotijoukkue järjesti kunnon murskajaiset lukemin 68 – 6. Viime viikonloppuna Indians sai vastaansa kolmannessa kotiottelussaan Hyvinkää Falconsin. Ennen ottelua joukkueet löytyivät sarjataulukon sijoilta yksi ja kaksi, kotijoukkue maalieron turvin sarjakärkenä. Ottelun jälkeen osat kuitenkin vaihtuivat, sillä Falcons oli Kuusankoskella vahvempi lukemin 8 – 35.

Viime ottelussa Indians ei ollut pelin alussa täysin valmis pelaamaan ja hyvinkääläiset pääsivät hyödyntämään nukahdukset kotijoukkueen puolustuksessa. Nyt kouvolalaisleirissä on kuitenkin teroitettu valmiutta heti aloituspotkusta lähtien, vieraskentällä samanlainen alku kostautuu nopeasti. Emilia Kemppi on ollut suuressa roolissa koko kauden molempiin suuntiin pelattaessa, hyökkäyksessä pelinrakentajana peliä johtava Kemppi on ollut myös puolustuksessa aivan Indiansin avainpelaajia. Keskushyökkääjä Satu Suninen on ollut hyökkäyksellisesti oivallisessa vedossa juoksemalla 7 touchdownia viimeiseen kahteen otteluun. Indians on vielä kauden aikanakin saanut muutamia uusia pelaajia ja koko ajan harjoituksia ja pelejä rikkaampana he tuovat joukkueeseen syvyyttä ja uusia vaihtoehtoja.

”Hyvällä fiiliksellä lähdemme ensimmäiseen vieraspeliin, Porvoon peikko on nyt selätettävä, sillä olemme tähän asti hävinneet kaikki vierasottelut Porvoossa. Meidän täytyy saada pakettimme kasaan heti pelin alusta, viime pelissä tuli hämmennystä, kun pelaajat pelasivat hieman vierailla pelipaikoilla. Täytyy vain luottaa omaan ja pelikavereiden tekemiseen. Kentällä meidän täytyy lisätä kommunikointia pelin aikana”, Indiansin linjapelaaja Maija Laukkanen analysoi tulevaa Butchers peliä.

Porvoon Butchers löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta neljä heti Indiansin perästä. Porvoolaiset ovat keränneet Indiansin tavoin kolmesta ottelusta 2 voittoa ja 1 tappion. Kauden molemmat voitot ovat tulleet vieraskentiltä, kun Butchersin naiset ovat vieneet sarjapisteet niin Helsinki Wolverinesilta kuin myös Kuopio Steelersiltä. Kauden ainoa tappio tuli kotikentällä, kun myös Indiansilta pisteet  vienyt Hyvinkää Falcons kävi ryöstöretkellä Porvoon Pallokentällä.

Joukkueiden aikaisempien otteluiden tulokset huomioon ottaen ja sarjataulukkoa katsastamalla voidaan sunnuntain ottelusta odottaa tiukkaa ja hyvää vääntöä.

Butchers – Indians, Porvoon Pallokentällä klo 14 alkaen.