Raportti

Indians jäi kotikentällään pahasti Steelersin jalkoihin

22.06.2016 09:01:00

Molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli kauden aikaisemmissa peleissä takkuillut pahasti ja ketsuppipullon korkin avautumista ja käsijarrun pois päältä saamista odoteltiin molemmissa leireissä. Kotijoukkue Indiansilla tätä ei tapahtunut vaan hyökkäyspeli yskähteli pahasti, siitä kertovat vain yhteensä 74 edettyä jaardia hyökkäyksessä. Toisen puoliajan aikana kotijoukkue vaihtoi pelinrakentajaksi Henri Kauhasen ja juoksupainotteinen hyökkääminen tuotti satunnaisia valon pilkahduksia. Puolustuspäässä Indians joutui usein jo heti hyökkäysvuoron alussa puolustamaan lähellä omaa maalialuettaan epäonnistuneiden hyökkäysvuorojen takia.

”Steelers oli paremmin latautunut ja valmistautunut peliin. Puolustuksessa oli epäselvyyksiä vastuuaukoista ja –alueista, hyökkäyksessä pallo ei liikkunut riittävän paljon. Valopilkkuja ottelussa olivat puolustuksen takakentän Henri Kauhasen ja Joonas Koiviston otteet, sekä hyökkäyksen linjan Paavo Korhonen ja Kari Partanen”, Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm mietti ottelun jälkeen.

”Hyökkäyksessä muovaamme pelikirjaamme hieman uuteen uskoon, mutta kokonaisuudessaan joukkueena meidän täytyy nousta tästä suosta ylös”, Lindholm valoittaa kauden jatkoa.

Steelers sai hyökkäyksensä toimimaan ajoittain varmasti valmentajien toivomalla tavalla, sillä juosten edettyjä jaardeja kertyi 286 ja heittojaardejakin 101. Petteri Lappalainen, A-P Kuivalainen, Petteri Vilpponen ja Niko Roponen keräsivät kukin itselleen 2 touchdownia. Steelers puolustus voi myös pitää suoritustaan onnistuneena, sillä ei Indiansin nollille jääminen ollut vain hyökkäyksen huonoutta.

Molemmat joukkueet suuntaavat nyt juhannustauolle ja jatkavat otteluitaan 3.7. Indians matkaa ensimmäiseen vieraspeliinsä Helsinkiin sarjakärki Wolverinesin vieraaksi, Steelers jatkaa kauttaan kotiottelulla Jyväskylän Jaguaareja vastaan.

Indians – Steelers 0 – 71

1. Neljännes:

0 – 7 Petteri Lappalainen 6 jaardinen juoksu (lisäpiste Markus Ojainväli)

0 – 14 Niko Roponen 14 jaardinen kiinniotto (lisäpiste Ojainväli)

2. Neljännes:

0 – 20 Toni Hartikainen 40 jaardinen syötönkatkon palautus (lisäpiste epäonnistunut)

0 – 26 A-P Kuivalainen 2 jaardinen juoksu (lisäpiste epäonnistunut)

0 – 33 Tino Ndongo 24 jaardinen juoksu (lisäpiste Ojainväli)

0 – 36 Ojainväli 36 jaardinen kenttäpotkumaali

3. Neljännes:

0 – 43 Petteri Vilpponen 45 jaardinen puntin palautus (lisäpiste Ojainväli)

4. Neljännes:

0 – 50 Roponen 24 jaardinen kiinniotto (lisäpiste Ojainväli)

0 – 57 Vilpponen 20 jaardinen kiinniotto (lisäpiste Ojainväli)

0 – 64 Lappalainen 13 jaardinen juoksu (lisäpiste Ojainväli)

0 – 71 Kuivalainen 2 jaardinen juoksu (lisäpiste Ojainväli)